"No ho he acceptat perquè jo no tingui feina. Em fa una gran il·lusió, i ho afronto amb valentia i com una persona capaç de gestionar equips de treball". Jaume Arnau oferia les claus que l'han guiat a acceptar ser el nou president de l'ICL Manresa en la part final d'una roda de premsa amb les emocions a flor de pell.

Josep Vives, el president que ahir li passava el testimoni, el va definir com "jove i valent, amb la il·lusió i el coratge necessaris". En l'hora del traspàs de poders, i malgrat ja tenir lligat el patrocinador ICL per tres anys, que "el nostre club, més que una patata calenta, és un forn a dos mil graus que es constituïa fa vint anys en SAE ja en fallida. Però entre tots ajudarem el Jaume a continuar endavant". Arnau, fent menció a la seva etapa al Terrassa Futbol Club, va recordar que, "si arribés el cas, no ens ha de fer por haver d'anar a un concurs de creditors, que serveix per readministrar el deute".

El nou president va dividir el seu parlament en tres parts. En primer lloc, sota el títol de "gràcies", va fer un esment a l'alcalde Valentí Junyent, Josep Vives ("que m'ha informat a l'estiu de tot") i les persones que en són el seu cercle més íntim i que l'aconsellen. En segon terme, amb un "ho sento" es va referir a les coses que "no faré bé, errors que tindré en un món nou per a mi com ho és el bàsquet". I ja per acabar, un "si us plau", en el qual demanava que hi hagi "implicació de la ciutat, en les coses bones i en les dolentes. Hem d'anar tots junts, patrocinadors, socis i afició". Es va refermar que durant l'estiu "sempre he estat tranquil, i ben assabentat de tot. Les coses s'havien de fer bé i el consell d'administració era el que havia de donar el vistiplau, i no es podia convocar a l'agost".