L'assemblea d'ahir a l'Associació de Clubs va ratificar l'acord amb l'Ourense Baloncesto que farà que el club gallec tingui plaça segura de cara a la temporada 2016-17. El cas va tenir la intervenció del Consejo Superior de Deportes, que instava l'ACB a inscriure l'Ourense, que havia estat rebutjat. Aquest acord evita un enfrontament que podia produir-se entre l'ACB i el CSD, el qual podria haver arribat a forçar la paralització de la lliga.

En la reunió d'ahir va debutar, a la seu de l'Associació de Clubs de Barcelona, el nou president de l'ICL Manresa, Jaume Arnau, que va ser presentat per Josep Vives, el president sortint, i pel gerent del club del Congost, Carles Sixto.

Després de l'assemblea, en una nota oficial l'ACB va detallar que "els clubs han considerat aprovar que en la temporada 2016-17 es faci la inscripció de l'Ourense en les competicions ACB. El maig el club podrà sol·licitar l'afiliació i, per fer-la efectiva, haurà d'abonar la quota d'entrada i també el fons de regulació d'ascensos i descensos, i complir les mateixes condicions i requisits que es demanen a tots els clubs". L'Ourense ja ho havia fet aquest estiu, però l'ACB va evitar la inscripció adduint que l'entitat es trobava en causa de dissolució, i el CSD en va discrepar.