El FIATC Joventut va haver de patir molt per derrotar (84-76) el millor ICL Manresa (Bages) de la pretemporada i endur-se el tercer triomf de la preparació davant un rival que el superava per 20 punts de diferència al començament del segon quart.

L'equip verd-i-negre només va poder amb els manresans, que acaben la temporada sense sumar cap triomf, en l'últim període quan va aparèixer el seu millor joc i va aconseguir donar-li la volta a un partit on van destacar Alberto Abalde, Albert Sábat i Ousmane Drame.

Els manresans van donar tot un recital ofensiu en el primer quart sumant 27 punts davant un rival que es va veure sorprès pel seu encert en els llançaments triples, en especial de Grigonis, i per la facilitat amb la qual Álex Hernández penetrava cap al cèrcol.

Una cistella de Sandul posava el conjunt del Bages en una màxima diferència de 20 punts a l'inici del segon període (14-34, min. 12) en ple desconcert verd-i-negre.

Els de Badalona van reaccionar en el segon quart de la mà d'Alberto Abalde i Nacho Llovet i van aconseguir que la diferència al descans només fora de 10 punts (37-47) per als d'Ibón Navarro.

Les forces es van mantenir igualades en el tercer període, encara que l'equip manresà sempre va mantenir el comandament al marcador. Els triples de Mallet i Paul van permetre retallar a la Penya les diferències fins als set punts (50-57, min. 27).

Però l'encert de Chase Simon en el tir exterior i el bon treball de Dejan Musli en la pintura van fer que els manresans recuperessin novament els deu punts d'avantatge (57-67, min. 29).

L'ICL Manresa es va quedar sense forces en l'últim quart, en el que sol van sumar 7 punts, i es va veure superat amb claredat pel millor joc de conjunt del FIATC Joventut, que li va capgirar el marcador amb un parcial de 17-7 en els primers cinc minuts (78-74).

Abalde, Sabat i Drame -autor de 12 punts a la segona part- van liderar la reacció verd-i-negra per deixar el partit sentenciat a poc més de dos minuts del final (81-74) davant un rival que es va quedar sense recursos en el moment decisiu.

Fitxa tècnica:

84 - FIATC Joventut (14+23+24+23): Sabat (13), Vidal (4), Abalde (14), Suton (2), Drame (18) -equip inicial-, Paul (9), Miralles (6), Llovet (11), Nikolic (2), Mallet (3), Ventura (2)

76 - ICL Manresa (27+20+22+7): Thomas (-), Otverchenko (9), Grigonis (11), Sánchez (5), Sandul (4) -equip inicial-, Hernández (14), Musli (12), Simon (12), Flis (7), Barrera (2), Montáñez (-) i Sabata (-).

Àrbitres: Perea, Cardús i Aliaga. Sense eliminats.

Incidències: partit amistós disputat al Pavelló Municipal de Ponts (Noguera).