L'ICL Manresa s'ha desplaçat amb AVE cap a Madrid i aquest dissabte (19.30 hores) debutarà en la lliga Endesa davant el Montakit Fuenlabrada, El tècnic Ibon Navarro té com a principal incògnita la participació del base Jermaine Thomas que s'ha perdut bona part dels últims entrenaments a causa d'una lumbàlgia. En canvi, estan recuperats de les seves respectives molèsties Musli, Sandul i Romám Montañez que es va torçar el turmell en una de les sessions d'aquesta setmana.

En la roda de premsa d'aquest divendres al matí, Navarro ha explicat que no el condiciona debutar contra un rival en teoria driecte com el Fuenlanrada: «hem de ser un equip que no desaprofiti les ocasions, ni es fixi partits que es poden guanyar i altres que no. L'experiència, també aqui a Manresa, ha demostrat que mai no saps on pots aconseguir la salvació. Zan Tabak diu que serem sis equips a la zona baixa, jo no ho sé. Com diu Cholo Simeone, anirem partit a partit».

Sobre com a arriba l'equip a l'estrena en la lliga Endesa, l'entrenador vitorià afirma que «un equip amb tantes cares noves, que comença de zero, li costa agafar el ritme. També és veritat que hem sigut dels primers de començar a treballar, i que hem millorat molt des del principi, però encara ho hem de fer més, establir connexions entre els jugadors. No estem en el millor moment de la temporada però crec que els nostres rivals tampoc no ho estaran. Sí que arribem amb disposició de competir».

En referència a com poden afectar els problemes físics de Thomas en la direcció de l'equip ha dit que »durant la pretemporada tampoc no ha tingut una línia molt bona i hem hagut de buscar alternatives amb Otvertxenko i Montañes ajudant en la posició de base. Espero que Jermaina estigui disponible demà, no ens sobra cap peça, tothom ha d'ajudar».

Pel que fa al Fuenlabrada, que en els darrers dies ha incorpoar Álex Urtasun i Marko Popovic, Ibon Navarro opina que «és un equip molt agressiu en defensa, que és part de la filosofia del seu entrenador. Popovic els hi aportarà experiència i una qualitat molt gran. En atac, el Fuenlabrada és molt dinàmic, juga amb moltes transicions i David Wear crec que serà un dels millors llançadors de la lliga des de la seva posició d'ala-pivot. Tenen molts jugadors que poden buscar-se els seus tirs com Úriz o Paunic, tenen talent i poden fer molt punts». Pel que fa a l'ambient carregat que es viu al pavelló Fernandp Martín de Fuenlabrada, l'entrenador declara que «espero que en això m'ajudin jugadors com Montañez o Álex Hernández que l'han viscut però els nous, fins que no es trobin amb el soroll i el públic hostil, no sabran el que és»