L' ICL Manresa ha estrenat la temporada amb una derrota a la pista del Montakit Fuenlabrada (78-60). El conjunt madrileny va forjar el triomf ahir des de la constància i la intensitat ofensiva i defensiva.

El Manresa va sortir d'inici més endollat, posant-se quatre punts amunt, fins que Scott va inaugurar el tempteig de l'amfitrió amb un triple. Va ser un miratge ja que els catalans van tornar a agafar un còmode avantatge gràcies a un parcial de 7-0, certificat amb l'aparició en el joc ofensiu d'Musli i una cistella de tres obra de Grigonis (5-11).

No es va encongir però el Fuenlabrada. Scott va tornar a encertar des de fora i Urtasun va aparèixer per convertir-se en protagonista. L'escorta va esgarrapar el primer un 2 + 1 i va completar la feina amb un altre encert. El Manresa, mentre, va aconseguir la tranquil·litat momentània gràcies a un triple de Otverchenko amb el què va acabar el primer quart (17-16).

En el segon, es van mantenir els manresans amb un parcial de 0-5 i una cistella de Montáñez que els va posar per davant (21-23). Aquí començaria la debacle dels d'Ibon Navarro, capaços d'anotar només quatre punts fins al descans.

Úriz es va fer amb el timó del Montakit i va començar a repartir joc entre els seus companys, que van recompensar la seva generositat amb bones dosis d'encert. Un triple de Paunic i dos lliures d'Urtasun van segellar un parcial de 5-0 abans del descans (36-27).

De tornada al parquet, l'ICL Manresa es va agafar a Sánchez, que va donar vida mentre va poder (40-32). Però els de Tabak seguien molt ficats en el xoc. Va contrarrestar Wear amb un triple i va ampliar el càstig Urtasun fent cinc punts seguits per posar els seus disset dalt a poc més de tres minuts per a la mitja hora (50-33).

Així les coses, l'intent de rebel·lió, que semblava costar un món als manresans, el frenaven amb solvència els de Fuenlabrada. Això explica que la diferència al final del quart, tot i els esforços, es veiés només reduïda als catorze punts (58-44).

El parcial decisiu va arrencar amb un intercanvi de cistelles lleugerament beneficiós per als visitants. Malgrat això, i quan havien aconseguit situar-se a dotze, Tabu els va ajusticiar amb nou triple i dos lliures a falta de cinc minuts (67-52).

Al final, l'honor i la fe va permetre als catalans retallar a deu el desavantatge quan només quedava minut i mig. No va ser suficient i van acabar recollint una derrota (78-60) que cou i sembra dubtes en l'arrencada del curs.

- Fitxa tècnica:

78 - Montakit Fuenlabrada (17 + 19 + 22 + 20): Tabu (10), Scott (8), Paunic (14), Smits, Sobin (10) -quinteto inicial-, Urtasun (14), González (7), Wear (7), Úriz (3) i Popovic (5).

60 - ICL Manresa (16 + 11 + 17 + 6): Simon (5), Grigonis (7), Sánchez (9), Musli (9), Hernández (7) -quinteto inicial-, Otverchenko (9), Sandul ( 2), Thomas (2), Flis (3), Montáñez (7) i Barrera.

Àrbitres: Herrezuelo, Castell i Pérez Niz. Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de la Lliga Endesa ACB disputat al Pavelló Fernando Martín davant 4.247 espectadors. Abans de l'inici es va realitzar un acte de suport a l'exjugador del conjunt local Nate Huffman després de conèixer-se que aquest pateix un càncer irreversible.