Ibon Navarro i el seu ICL Manresa s'estrenen aquest diumenge al Nou Congost en la segona jornada de lliga Endesa davant de l'Estudiantes. L'entrenador espera que l'accés d'ansiestat no passi factura als seus jugadors que «tenen moltes ganes d'agradar, de fer un bon partit i guanyar». Tota la plantilla està a disposició del tècnic que només ha tingut el contratemps d'una unglera, una ungla clavada a la pell, en un peu. Navarro espera que «en les properes hores millori bastant i estigui perfecte de cara al partit». Sobre el rendiment del base en aquest inici de curs, l'entrenador ha tornat a recordar «que jo sóc el que estic més preocupat, i ell també molt. Esperem que deixi de tenir els problemes físics que l'han afectat en les últimes setmanes (un virus, la lumbàlgia, ara l'ungla) i es pugui anar trobant al nivell que tots volem. Li hem de donar el màxim de confiança».

L'entrenador del Manresa desitja que «tinguem molts aficionats al nostre costat, segur que entenen que els partits de casa són fonamentals per a nosaltres i que a la grada tenim un plus amb ells. Hi ha molts jugadors que no saben el que és el Nou Congost i hem de mirar de controlar la sobrenergia o sobrexcitació. Els més veterans segur que ens ajudaran a fer-ho. Jugar a casa ens ha de beneficiar més que perjudicar». Es veuen les cares dos equips que van ser clarament derrotats en la primera jornada, el Manresa a Fuenlabrada i el Movistar Estudiantes en pròpia pista amb el Laboral Kutxa: «en part és comprensible perquè són dues plantilles amb molts elements nous. L'Estudiantes té molts jugadors del planter i el primer dia es va trobar amb un equip d'Eurolliga que no perdona si comences malament i ets poc sòlid. Sobretot van fallar en la defensa, amb un 2-11 als dos minuts».

En la seva radiografia de l'adversari, Navarro analitza que «l'Estudiantes ajunta jugadors amb experiència amb joves que aporten molta energia al seu joc. Hi ha nous com Darío Brizuela que són perillosos si agafen una bonal íínia però en partits tancats i durs fora de casa tenen jugadors com Javi Salgado o Nacho Martín que poden ser decisius». Mirant cap a dins del seu vestidor i del que espera de cara al partit, Navarro esmenta que «hem d'agafar un punt més de frescura, de velocitat, d'execució, però sense cometre errades, no podem perdre pilotes fàcilment. També vull veure si hem evolucionat prou en la defensa; el problema el tenim en els segons o tercers rebots en contra, no ens hi tornem a posar amb prou concentració. En atac, espero que tinguem millors percentatges que a Fuenlabrada».

Aquest serà el primer partit d'Ibon Navarro com entrenador de l'ICL Manresa al Nou Congost, una pista que coneix bé per les seves visites amb altre equips i també com aficionat del Baskonia quan hi va ser-hi en la final de lliga del 1998 guanyada pel TDK Manresa: «sí aquell dia hi havia un ambient extraordinari, ja m'agradaria que l'atmosfera fos igual... Però sí que esperem trobar una sinergia amb l'afició, una connexió que els motivi a venir per veure bon bàsquet i un equip competitiu que lluita contra plantilles millors però que sap estar a l'alçada i és un grup humà amb el qual es pot confiar i que, amb ajuda, dóna un rendiment superior al previsible».