El resultat positiu del Bàsquet Manresa en la pista del MoraBanc Andorra (74-77) deixa l´equip que dirigeix Ibon Navarro en una situació força favorable a l´ACB, amb dues victòries en tres partits i quan hi ha alguns dels que es presumeixen com a rivals directes que encara no han sumat cap triomf al caseller. Al marge dels resultats, l´equip s´ha mostrat competitiu i amb la dosi de caràcter que se li demana, tant en la victòria més clara aconseguida al Congost amb l´Estudiantes com en la vibrant a Andorra recuperant un desavantatge de 12 punts en els darrers minuts.

Començar bé a l´ACB, i més encara en aquesta temporada amb un equip gairebé nou, era aconsellable, i els manresans han sabut refer-se de la dura derrota de Fuenlabrada, amb Dejan Musli de referent però amb molts altres jugadors que han aportat les últimes setmanes. En tot cas, el repàs a les últimes 5 temporades desmenteix que un bon inici es converteixi en sinònim de tenir la temporada tranquil·la. En canvi, al revés sí: començar malament ha estat el pròleg de cursos plens de dificultats. En el darrer exercici de Jaume Ponsarnau al Bàsquet Manresa, el 2012-13, es va començar amb un 0 de 3 previ de molts resultats adversos, i es va acabar al darrer lloc amb només 6 victòries, i es va salvar del descens pel fet que ningú de la LEB va poder fer el salt de categoria.

Pedro Martínez, a la temporada passada, no va aconseguir la seva primera victòria fins a la jornada 4, precisament contra l´Andorra de Joan Peñarroya (88-80). La lliga es va redreçar in extremis gràcies a un extraordinari final amb 3 victòries en els darrers 4 partits, inclosa la de la pista del Reial Madrid.

Els dos precedents de 2-1

Els darrers cinc anys, aquest és el tercer cop que el Manresa té 2 partits guanyats en aquest moment de la competició. L´estrena de Borja Comenge amb La Bruixa d´Or va ser espectacular, amb triomf sobre el Joventut el dia que el malaguanyat Larsen va ser MVP de la jornada. Pocs dies després es va vèncer a Santiago i la derrota més tard amb el Barça no semblava preocupant però tot es va anar complicant. En la jornada 26, La Bruixa només havia assolit 7 victòries i Borja Comenge va ser despatxat, i Pere Romero en va agafar el relleu. El Manresa va acabar al penúltim lloc però tampoc no va baixar a la LEB.

L´altre precedent de 2-1 és el del curs 2011-12, que ha estat el millor del Manresa en el darrer lustre. En la plantilla hi havia jugadors com Doellman, Downs o Hanga, i es va estar a punt d´entrar a la Copa del Rei i es va acabar la lliga ACB amb 15 victòries.

El Joventut, proper repte

Tornant al present, l´ICL Manresa rep aquest diumenge que ve (19 hores) el Joventut, en un derbi català que pot afermar el bon començament de l´equip de Navarro. Fa gairebé tres anys que no es firma la sèrie positiva de 3 victòries consecutives i guanyar seria aconseguir un balanç de 3-1 que és inèdit des del 2011.

Amb la Penya es va perdre en el darrer amistós de pretemporada però l´ICL sembla haver recobrat la confiança. En les últimes quatre visites del Joventut, ambdós clubs s´han repartit victòries (2-2). En la cinquena jornada, el Manresa ha de visitar l´actual líder, l´Herbalife Gran Canària.