Demond Mallet ha decidit el duel català entre l'ICL Manresa i el FIATC Joventut de Badalona amb un triple a l'últim minut (84-85). Els manresans han firmat un bon partit que no ha pogut arrodonir Ricky Sánchez, que ha fallat l'últim llançament que hagués deixat la victòria a Manresa.

L'ICL Manresa ha saltat a la pista del Nou Congost amb Thomas, Grigonis, Otverchenko, Sánchez i Musli. En el primer quart del partit, després d'uns minuts d'intercanvi de cistelles, la Penya ha pitjat l'accelerador i ha obert forat en el marcador. Demond Mallet, amb 8 punts, ha fet mal a la defensa local. El primer quart ha acabat amb un bon avantatge per l'equip de Badalona (23-33).

Lluny d'enfonsar-se, els manresans han sortit al segon quart disposats a recuperar sensacions. Liderat per la seva referència, Dejan Musli, i ajudat per un bon Barrera, l'ICL s'ha tornat a posar dins el partit. Els triples de Fils i d'Otverchenko han acabat de remuntar el resultat i el segon període del duel català ha acabat amb el Manresa per davant (48-44).

L'ICL i la Penya han dominat clarament un quart cadascú en la primera meitat. A la segona, el partit ha estat molt més igualat. L'equip badaloní ha tornat al bon joc i ha agafat la iniciativa. El partit ha resultat intens i emocionant. El públic del Nou Congost ha estat el de les grans ocasions i ha pressionat per afavorir el seu equip. Els d'Ibon Navarro han aguantat l'envestida de la Penya i han acabat el tercer quart amb totes les opcions de lluitar pel partit (63-67).

L'últim i definitiu quart ha començat amb tot per decidir. Altre cop els bagencs han bolcat el joc cap a l'interior, on Musli s'ha mostrat infal·lible. La Penya però, ha mostrat molt encert, en part gràcies al seus bon percentatges i en part per les facilitats que ha donat la defensa manresana. El marcador ha arribat igualat als últims minuts.

En un cara a creu final, la Penya ha errat diverses situacions en atac i el Manresa ho ha aprofitat de la millor manera. Dos triples consecutius han retornat el control de l'ICL al marcador. Otverchenko i Ricky han embogit el públic, però el partit no havia acabat. En l'últim minut de joc, amb 84-82 al lluminós, Demond Mallet ha clavat un triple que ha deixat glaçat el Congost. En la jugada posterior, Ricky Sánchez ha tingut el llançament de la victòria, però no ha tingut sort i el temps s'ha esgotat.

Una derrota ajustada per 84 a 85, que deixa el balanç dels bagencs en dues victòries i dues derrotes. El màxim anotador dels locals i també del partit ha estat altra vegada Dejan Musli, amb 25 punts. La propera jornada l'ICL visitarà l'Herbalife Gran Canaria, una pista que se li dona bé a l'equip manresà, ja que hi ha guanyat en els últims quatre anys.

84 ICL Manresa | Thomas 6, Otverchenko 12, Grigonis 6, Sánchez 5 i Musli 25; Simon 13, Sandul 3, Barrera 2, Flis 6, Montañez i Jou.

85 FIATC Joventut | Mallet 14, Nogués 5, Vidal 4, Suton 11 i Drame 11; Sàbat 12, Llovet 6, Miralles 7, Nikolic i Paul 15.

Parcials: 23-33, 25-11; 15-23 i 18-21.

Àrbitres: Bultó, Cortés i Martínez Díez.