L'ICL Manresa no fitxarà cap pivot per suplir els lesionats Juan José García i Ricky Sánchez segons ha confirmat l'entrenador Ibon Navarro. L'equip, que aquest diumenge, juga a la pista del Reial Madrid en la sisea jornada de la lliga Endesa, espera la recuperació d'aquests jugadors i inclou a la convocatòria d'aquest cap de setmana al vinculat Nil Sabata. D'altra banda, el tècnic ha manifestar que no està preocupat per si Dejan Musli marxa al desembre («encara falten molts partits») a algun altre club, tot i admetre que és una possibilitat,

Dilluns al vespre va ser operat del trencament d'un tendó al dit petit de la mà esquerre el porto-riqueny Ricky Sánchez, i dimarts va tenir un trencament fibril.lar a la cama dreta el dominicà Juan José García que es reincoporava al grup després d'estar dos mesos lesionat per un trencament del dit polze de la mà dreta jugant amb la seva selecció. Dijous al matí, l'ICL Manresa anunciava en nota de premsa que el temps de baixa de Sánchez seria «de dues a tres setmanes». Dijous a la tarda, després d'una ecografia, es comunicava la lesió de García, i també es feia la previsió d'entre dues i tres setmanes de baixa.

En la roda de premsa prèvia al partit amb el Madrid, Ibon Navarro ha explicat que «ha estat una setmana una mica accidentada. L'operació de Ricky ha anat bé i esperem que es puguin escurçar els plaços de recuperació, inclús podria entrar en dinàmica d'equip la setmana vinent. Juan García va tenir un problema muscular però també tenia un quiste al genoll que se li va rebentar. Està aturat i plaç més prudent i menys optimista és el de les dues-tres setmanes, veurem però si també la setmana vinent ja pot tornar. Hem de vigilar perquè és un home que juga més amb el seu físic, és explosiu, i no volem córrer riscos, que pugui recaure». L'entrenador vitorià descarta cap fitxatge d'un pivot, «les lesions són per poc temps i tampoc no tenim una economia tant forta, com la dels equips top de la lliga, per fer incorporacions per una o dues setmanes».

Després de la derrota per 88-59, l'entrenador espera que l'equip ofereixi una millor cara a la pista del Madrid, on el partit començarà a les 13 hores d'aquest diumenge: «volem quedar contents de les sensacions, al marge del resultat, de si es perd per més o menys punts. No deixar-te anar. Noslatres, durant la setmana, no tenim el nivell tècnic i físic al davant de molts dels equips als quals ens enfrontem. La única forma de poder millorar és aprofitar aquests partits contra grans rivals. Amb el Madrid, el que ens de plantejar és donar el màxim nostre i mirar de limitar algunes de les seves virtuts, mai evitar del tot. Hem d'intentar no desconnectar 23 minuts, que no ens falti el grau d'energia necessari. Si són només 10 minuts, ja haurem avançat».

En relació a la plantilla del Madrid, comparada aquesta temporada amb la passada (continuen 9 jugadors), Navarro valora que «potser el que més destaca és la baixa d'Slaughter que era un jugador amb un rol defensiu molt determinat. Thompkins va ser una de les grans sensacions de la passada Eurolliga, Taylor és un jugador NBA i amb l'entrada de Willy Hernangómez per Bourousis han mantingut el nivell de físic i de talent. Potser en defensa han perdut en la posició de quatre però han guanyat en la de tres amb Taylor. Han canviat l'estructura però continuen amb els canvis defensius que els hi permeten guanyar partits que en teoria tenen perduts com el del Bayern de Munic fa uns dies. Tornen a ser uns candidats a guanyar-ho tot». Ibon Navarro recorda les seves experiències, dirigint el Laboral Kutxa, contra el Reial Madrid en la tmeporada passada: «a la seva pista vam perdre d'un, i encara em pregunto qu`ens va passar. A casa, els vam agafar com el Manresa, després de guanyar la final four i tenien la guàrdia baixada». Sobre l'arrencada d'aquest curs de l'equip de Laso en diu que «els ha afectat molt els viatges, com el de la Copa Intercntinental al Brasil. Han tingut alguna incorporació tardana, com la de Taylor. En tot cas, els títols els han de guanyar a partir del mes de febrer».

Sobre Dejan Musli i que el desembre algun equip més pdoerós, potser d'Eurolliga, el vingui a buscar, Ibon Navarro declara que «això no em preocupa. Queden uns quantes jornades fins al desemvre que és quan s'obre la finestra per fitxar per als equips d'Eurolliga. Si ell continua amb aquesta línia que està, és una possiblitat que marxi. Però ell està bé aqui, se sent valorat i juga de la forma com no ho estava fent