Per pura lògica, repassant tant els pressupostos com les plantilles, el Manresa està per sota de l'UCAM. Però en l'ACB, l'equip del Congost ha protagonitzat heroïcitats més d'una i de dues vegades. Ahir, per sumar el tercer triomf d'enguany, en va tornar a oferir una altra. Els visitants van estar una estona amb una actitud pobra però quan van voler anar pel partit es van trobar un ICL ferm i decidit en el qual va sumar tothom. Des de l'habitual Musli, fins als pivots recuperats de les lesions, passant per Grigonis o Chase Simon, però també un Álex Hernández motivadíssim i Sandul que va sorprendre en els moments més calents, també en atac.

L'ICL va treure un cinc inicial en el qual hi havia Thomas, Simon, Otvertxenko, Flis i Musli. Un triple de l'especialista Wood posava en avantatge el Múrcia. Els manresans no estaven fluids en atac, perdien pilotes i l'única amenaça a l'atac era Musli. Grigonis va suplir amb un 2-6 desfavorable Simon. Un triple de Thomas va donar aire als locals (5-8) que van poder frenar la millor sortida visitant amb els punts del base americà (7-10).

Flis va col·locar els jugadors del Nou Congost a un sol punt. Però el base argentí Campazzo castigava amb un triple. Ricky Sánchez es va afegir al partit en el lloc de Flis i va ser de nou Thomas, amb el segon encert des de 6,75, qui mantenia el frec a frec (12-13). Eren ell i Dejan Musli els que mantenien el pols del matx. L'americà no fallava res i el seu desè punt suposava el primer avantatge en el partit de l'ICL, amb un 16-15 al marcador. Navarro va fer un triple canvi donant entrada a Hernández, Sandul i Simon. Va ser aquest darrer qui va aconseguir una brillant cistella, tot i errar en el tir lliure addicional. El colofó per al primer quart va ser excel·lent, un triple de Grigonis per al 21-17.