L'entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro, va dir a Andorra, després que el seu equip aconseguís el segon triomf de la temporada i se situés amb balanç positiu a la lliga Endesa, que un dels factors que calia tenir en compte era el calendari. Aleshores va recordar que encara no s'havien enfrontat a cap equip en competició europea i que, per tant, no es podia fer festa abans d'hora. I sembla que l'hora dels ports de muntanya complicats ja és aquí.

El mes de desembre, que ha començat amb una previsible derrota a casa contra el Barça Lassa, portarà a l'ICL adversaris complicats. Uns ho són pel seu potencial, com és el cas de l'Unicaja, o pel seu bon estat de forma, general, el València, o com a local, el Rio Natura. L'altre, el CAI Saragossa, ni que ocupi la zona baixa de la classificació, ho és perquè es tracta d'un visitant que sol treure sempre alguna cosa positiva del Nou Congost, i la història és una variable que, sovint, no es pot deixar de banda.

El fortí de Santiago

Tothom coincideix que una de les pistes més complicades de la lliga és la del Rio Natura Monbus, l'Obradoiro, i els gallecs ho estan demostrant aquesta temporada. Amb la manca de pressió, almenys durant la primera volta, derivada de la seva classificació d'ofici per a la Copa del Rei, com a club amfitrió a la Corunya, els homes de Moncho Fernández s'han mostrat intractables a Fontes do Sar, on han guanyat els cinc partits disputats per una mitjana de 14 punts de diferència.

També és cert, però, que els visitants de la pista de Santiago no són dels primers de la classificació. El més complicat, el Fiatc Joventut, hi va caure de quatre punts i el Movistar Estudiantes, que és penúltim, només per dos. El Bàsquet Manresa, a més, té, contra aquest rival i en aquest pavelló, un dels balanços més favorables en els cinc últims anys, només superat pels partits contra equips canaris. La visita a Galícia és difícil, però no inabordable.