Després de tres temporades de molt patiment i resultats discrets, l'ICL Manresa ha tingut un inici de curs amb equilibri de victòries i de derrotes. Feia quatre anys que no es tenia un balanç de 5-5 just en la desena jornada. L'equip dirigit per Ibon Navarro ha firmat un 50% de resultats positius molt meritori que fa retrobar el percentatge més habitual del Bàsquet Manresa en l'ACB des de començament de segle. En les tretze temporades en què s'ha jugat a l'ACB durant aquest període (en tres més es va estar a la LEB), en sis l'equip del Congost ha arribat a la jornada 10a amb els números actuals.

I és que, històricament, un bon principi de campionat ha estat sinònim de no tenir problemes de classificació ni maldecaps per a la permanència a la segona part de la lliga, quan les presses i els nervis es posen al costat dels necessitats; en el cas d'un modest com el Bàsquet Manresa, la majoria de vegades hi ha hagut mals desenllaços les temporades que ha passat això. L'excepció va ser la salvació de la campanya passada, però a les dues anteriors es va evitar el descens en no pujar prou equips de la LEB Or. Amb Pedro Martínez d'entrenador l'any passat, La Bruixa només va guanyar un partit en 10 jornades al principi de lliga i en tenia 4 quan es va arribar a l'equador. Gràcies a l'excel·lent esprint final (5 victòries en els 10 darrers partits) l'equip va poder remuntar.

En canvi, les 5 victòries que es tenen ara són una menys que al final de la lliga del 2013 (6) i dues menys que el 2014 (7). Pel que fa al primer cas, l'equip entrenat per Borja Comenge acumulava 3 victòries en el primer terç i 6 a la primera volta. En la segona, però, només va poder vèncer un partit més. Sí que es va baixar finalment en l'exercici 2006-07, amb tan sols una victòria menys que ara (4), i malgrat les 7 victòries de 17 partits en la segona volta; però no es va poder guanyar a Menorca.