La lliga Endesa, quan ha arribat el primer terç de la competició (11 jornades de les 34 del campionat regular) presenta un embús molt evident a la zona intermèdia de la classificació. Hi ha fins a deu clubs que estan separats per només un partit guanyat. Amb 5 triomfs n'hi ha set (entre aquests l'ICL) i tres més en tenen 4, de victòries. El Sevilla, que és en la quinzena posició es troba a una distància d'una victòria de les posicions de Copa del Rei que en aquests moments tanquen els equips de l'Unicaja i el Joventut, atès que el Rio Natura Monbus hi és convidat com a amfitrió. Aquests equips són dels que han assolit les 5 victòries fins ara.

La temporada passada, en la mateixa jornada onzena, el primer dels equips amb 5 victòries era un Iberostar Tenerife que es trobava més avall, al desè lloc. L'equip del Bàsquet Manresa era el cuer en aquelles dates, i igualat amb tan sols 2 partits amb resultat positiu amb el Montakit Fuenlabrada.

La trajectòria dels jugadors del tècnic Ibon Navarro és enguany més profitosa i, fins que van cedir diumenge contra el líder València (62-74), tenien un balanç anivellat de victòries i derrotes (5-5). La Copa del Rei no és l'objectiu que té el conjunt del Nou Congost, sinó poder assegurar la permanència , per a la qual es creu que caldrà una xifra al voltant de les 12 victòries. Poder arribar a l'equador de la competició, en el tancament de la primera volta, amb la meitat (6) o més victòries es podria considerar ja un èxit en el camí de la fita que és la salvació. Falten 6 partits, i no s'ha de caure en el relaxament.