Dejan Musli ha estat, durant les primeres jornades de competició, el pal de paller de l'ICL Manresa per signar un magnífic inici de temporada. El pivot serbi, millor jugador de l'ACB en el mes d'octubre, va enlluernar en partits com el de casa davant de l'Estudiantes o el de la pista de l'Andorra, en la segona i tercera jornades de competició.

Però l'entrenador manresà, Ibon Navarro, és conscient que els rivals no són rucs i que busquen mil fórmules per aturar la productivitat del balcànic. Per això, ha buscat el rendiment d'altres companys i l'ha trobat en diversos partits. Álex Hernández s'està confirmat com a un base de garanties en el seu sisè any al club, i ja va signar un 21 de valoració en el triomf contra l'UCAM Múrcia, que va estar a punt de repetir dimecres contra el CAI Saragossa. Va aprofitar molts minuts en pista per la baixa de Jermaine Thomas. També va excel·lir en el triomf a Tenerife. Contra l'Obradoiro, tercera victòria fora de casa, el torn va ser per al nord-americà Chase Simon, ben acompanyat pel lituà Marius Grigonis. Els homes amb més minuts van responent, però calia que la segona unitat fes una passa endavant perquè Ibon Navarro pugui tenir una rotació completa garantida i mantenir un bon ritme en pista. I contra el CAI, aquesta va arribar.

Equip coral

En un moment en què està de moda parlar de moviment coral per a moltes coses, com ara la presidència de la Generalitat, disposar d´un conjunt en què tots els elements aportin alguna cosa és essencial per a grans metes, com ara, arribar a la Copa del Rei.

Dimecres, contra el CAI, Àlex Barrera, que fins fa poc era l´últim de la classe i va arribar a estar tres partits sense jugar, va ser titular i ho va agrair amb dos triples i un 15 de valoració. També va ser vital l´aportació d´un Sandul que va haver d´entrar a la pista aviat per suplir un Musli carregat de faltes, que va aprenent dia a dia. Montañez va ser un relleu excel·lent per a Hernández, amb anotació i direcció, i Flis va encistellar en moments decisius. Navarro sap que té una plantilla modesta, però amb tots els elements implicats.