Mentre el Sevilla i l'ICL se les han de tenir per buscar la victòria que els faci obrir més marge respecte als darrers classificats, avui és un dia transcendent en altres fronts de la competició. Així, se sabran els tres equips que falten per ser a la fase final de la Copa del Rei, i el Barça provarà de trencar la ratxa en la lliga Endesa del València Basket de Pedro Martínez, imbatut a les 16 primeres jornades malgrat que sí ja va encaixar la primera derrota de la temporada, a l'Eurocup, amb el Llemotges francès.

Els blaugrana, entonats pel seu èpic triomf a la pista del Madrid a l'Eurolliga, amb la cistella al límit de Justin Doellman, per guanyar el València hauran de ser físicament superiors i frenar també els altíssims percentatges d'elements com Rafa Martínez (48% en triples).

Amb el final de primera volta, és l'hora de saber els vuit equips de la fase que tindrà lloc a A Corunya. Estan classificats cinc conjunts (el València, el Barça, el Reial Madrid, el Baskonia i l'amfitrió Obradoiro). El Gran Canària, que és l'únic que juga a la tarda, amb l'Estudiantes,

té un triomf més (9) que la resta de grans aspirants i sabrà si té plaça segura o què ha de fer quan salti a la pista madrilenya.

Amb 8 victòries hi ha l'Unicaja (que juga de foraster amb el Reial Madrid), l'Andorra (que visitarà el Laboral Kutxa), el Bilbao (que rep l'Obradoiro) i el Fuenlanrada (que té matx a Saragossa).