Ni que segurament arribi amb les baixes de Sergio Rodríguez i Maciulis, a les quals cal sumar la de llarga durada de Rudy Fernández, el Reial Madrid és el campió d'Europa i fa divuit anys que no perd al Nou Congost. Per això, és el rival més complicat que es pot trobar l'ICL Manresa en el primer partit de la segona volta, diumenge, a les 12.30 hores, al Nou Congost. A més, segons ha desvetllat el seu tècnic, Ibon Navarro, en la roda de premsa prèvia al partit, la setmana ha estat complicada a nivell de lesions i l'equip té tres dubtes importants.

Navarro ha explicat que Dejan Musli i Álex Hernández s'han perdut sessions d'entrenament per un cop al cap i molèsties a un genoll, respectivament. Qui més el preocupen, però, són Román Montañez, Jermaine Thomas i Dimitri Flis. El primer encara no es troba del tot recuperat de la lesió a una costella que es va fer contra el Dominion Bilbao; el segon, ha patit una recaiguda de la seva lesió a l'esquena i el tercer també té molèsties al genoll dret. Sembla que aquest últim és qui té més possibilitats de jugar. Els altres dos, ho tenen magre.

L'entrenador de l'ICL ha reconegut que "és molt difícil jugar contra el Madrid. Encara que tinguin baixes, no vindrà un jugador que és un 12 sobre 10 [com Sergio Rodríguez] i en vindrà un altre que pot ser un 11 sobre 10, com Doncic o Rivers. A més, veient-los en el partit d'Eurolliga contra l'Olympiacos [que van guanyar per 84-72], crec que ja s'estan posant en la forma de l'any passat".

De tota manera, Navarro pensa que "seria molt bonic donar una sorpresa. De moment, no n'hem donat cap i hem perdut contra els equips de la part de dalt, però algun dia ha d'arribar. Per això ho hem de fer molt bé, però també necessitem l'empenta final del nostre públic. Necessitem que quan ens posem cinc punts a sota no se senti la gent murmurar, sinó que ens ajudin a remuntar. Crec que aquests nois s'ho han guanyat".

Sobre el partit, "ens convé un ritme lent, anotació baixa, no deixar-los córrer, sobretot, i fer que la pista es torni més petita". I del fet que, amb les set victòries actuals, la salvació sigui més a prop i que el nombre de partits guanyats necessaris sigui de dotze, va voler ser prudent. "La lliga canviarà. Ni que el Gipuzkoa i l'Estudiantes estiguin despenjats, faran que es mogui. Ells i el Sevilla. I la segona volta, l'ordre dels partits, no és igual que la primera. Quatre partits de diferència poden no ser suficients perquè si el de baix en guanya dos, el de dalt es pot començar a posar nerviós".

Mira la roda de premsa de l'entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro