L'ICL Manresa ha emès un comunicat aquest dimarts per confirmar l'arribada al Nou Congost del base Lluís Costa, tal com ja va avançar ahir Regió7. Costa, que va signar l´estiu passat un contracte per fitxar per l´equip del Bages la temporada 2016-2017, serà jugador del Manresa pel que resta de temporada ja que les baixes han obligat a avançar el seu fitxatge. Amb la seva arribada, caldrà veure què passa amb el nord-americà Jermaine Thomas, que per molèsties a l'esquena només ha jugat 7 minuts en els darrers dos mesos.

Les directives del Manresa i el Peñas Osca van tancar ahir l'acord que contempla la desvinculació del conjunt de l'Alt Aragó i la immediata incorporació a les ordres d'Ibon Navarro. Costa, català de Sant Just Desvern i a punt de fer 23 anys, ja s'havia compromès amb l'ICL durant la pretemporada per jugar a l'ACB la propera temporada 2016-17, però per la lesió greu de Milos Milisavljevic el Manresa necessitava cobrir una posició en què anava coix. Tan sols té Álex Hernández amb unes mínimes condicions, ja que el base americà amb passaport hongarès, Thomas, s'ha vist afectat per molèsties a l'esquena. Cal veure si l'ICL ara en prescindirà o bé continuarà a la plantilla. Lluís Costa podrà debutar en el proper partit a casa, el dia 28 de febrer, contra el Fuenlabrada.

A l'Osca de Quimet Costa (no té cap parentiu amb el jugador) Lluís Costa és una peça important però el club aragonès no ha volgut frenar-ne la progressió i ha optat per la seva sortida.

Tres anys a Osca, un a Burgos

Sorgit del planter del Barça, Lluís Costa farà 23 anys el proper 27 de febrer. És un base d'1,87 metres que en les últimes temporades ha anat consolidant-se com un dels directors de joc més fiables que hi ha a la LEB Or. Va completar una primera etapa al Peñas d'Osca de dues temporades del 2012 al 2014. En la campanya passada va ser al Tizona Burgos, dirigit per Andreu Casadevall, que va assolir un ascens esportiu a l'ACB que es va acabar frustrat per les raons econòmiques conegudes. Era un dels bases de l'equip castellà, amb Albert Sàbat, ara al Joventut. En el cas de Costa, tenia de mitjana 18 minuts en pista, amb 5,3 punts, 2 rebots i 3 assistències.