La lliga Endesa es reprèn aquest diumenge al Nou Congost, en el partit que l'ICL Manresa tindrà amb el Montakit Fuenlabrada, l'equip revelació de la competició que acaba de participar en la Copa del Rei i ocupa una brillant sisena posició. En aquest partit hi haurà el debut del base Lluís Costa, incorporat en els darrers dies pel Manresa i procedent de l'Osca de la LEB. En canvi, els que ja no hi seran, perquè s'han desvinculat, són Jermaine Thomas i el porto-riqueny Ricky Sánchez.

L´ICL Manresa afrontarà, a partir d'aquest diumenge, una part crucial a la seva temporada. Després d´una bona primera volta (amb 7 victòries), els d´Ibon Navarro han perdut en els tres partits de la segona volta i el seu balanç en els darrers 8 partits és de només un triomf. Cal aixecar-se i els dos partits seguits que esperen els manresans al Nou Congost (el de diumenge amb el Fuenlabrada) i el de la setmana vinent contra el Rio Natura Monbus són oportunitats per tornar a sumar.

Tot i que s´ha jugat davant molts equips de la zona alta a casa, fins ara el balanç és pobre com a local: l´ICL només ha guanyat 3 dels 10 partits al Congost. Ibon Navarro va reconeix que «hem de donar un pas endavant, l´equip ha de millorar a casa. Però també he dir que necessitem molt als nostres aficionats, els necesitem a tots, els cinc o sis mil, al nostre costat. Ells també tenen té la seva part per fer possibles ls victòries».

Navarro ha valorat les sortides i la feina que han fet Ricky Sánchez i Jermaine Thomas en els darrers mesos. «El Jermaine no s´ha acabat de trobar en la nostra lliga; venia d´Hongria, on ara ha tornat, i no ha pogut fer el mateix paper aqui de base anotador; a més, també ha tingut molts problemes físics. Pel que fa al Ricky, valoro molt el que ha fet, la seva feina dins el vestidor que ha estat molt imporant però no ha acabat de donar el pas per ser un jugador més important a l´equip, ser més que un bon passador. Els problemes personals també el van afectar, va perdre l´alegria que ell havia transmès».

La gran novetat per al partit de demà serà el base Lluís Costa que s´ha incorporat de l´Osca de la LEB Or i que s´ha entrenat, en aquests darrers dies, amb la resta dels seus nous companys. Navarro creu que «la seva ajudarà es notarà; tot i que hem de tenir en compte que és nou a la categoria, ell és un base que és valent, un director de joc com els d´abans, que sap manar i que pot fer punts encara que aquesta no és pas la seva millor virtut». L´equip té ara onze fitxes i es busca fitxar un nou jugador que pugui completar la plantilla: «si serà un ala-pivot? Ha de ser el millor jugadors que el club pugui fitxar».El Fuenlabrada no venç al Bou Congost des del 2006 i hi ha perdut en les seves darreres vuit visites.