Derrota dolorosa de l'ICL Manresa davant el Montakit Fuenlabrada per 73 a 78. Lluís Costa, incorporat en els darrers dies pel Manresa i procedent de l'Osca de la LEB, ha debutat aportant energia i ritma a l'equip, però no ha estat suficient per doblegar l'equip revelació de la Lliga. En un molt mal final de partit, els d'Ibon Navarro han sumat la seva vuitena derrota en nou partits.

Els madrilenys, sense Tabu, han sabut jugar millor les últimes jugades. El Fuenlabrada ha començat fort amb una rapidíssima cistella de Llorca i un triple de Popovic (0-5, min. 1). Els locals no sabien com respondre i Ibon Navarro es veia obligat a demanar un prematur primer temps mort (2-12, min. 4).

Llorca i Popovic tornaven a sumar cinc i Wear anotava per rematar el parcial 0-11 a favor dels visitants (6-19, min. 6). El debut del base Lluís Costa ha estat el revulsiu que necessitava el Manresa.

Amb un triple de Flis, un altre de Costa i una cistella de Musli s'ha produït la reacció local i el Manresa tornava el parcial (11-0) al Montakit, i posava el marcador 17-19 (min. 8).

Paunic tornava a sumar per als visitants, però els locals han aconseguit empatar al final del quart gràcies a una cistella de García, després d'una mala sacada de Wear i dos tirs lliures de Costa (21-21, min. 10).

A partir d'aquí, el partit ha estat tot igualtat fins al final. A l'inici del segon quart, ha estat clau Montañez. El veterà jugador avançava per primera vegada al Manresa després d'una falta tècnica de l'entrenador visitant, Jota Cuspinera, (26-23, min, 12).

El desencert del Fuenlabrada, sobretot en els tirs lliures (8 de 16 en aquest quart), ha mantingut la igualtat al marcador. Finalment Popovic aconseguia clavar-la de 3 i avançava de nou el Fuenla (28-31, min. 16).

Tot seguia igual, però al final del quart dues cistelles de Musli i de Grigonis -els millors del Manresa en aquest partit- han permès els catalans anar-se'n al descans per davant al marcador (38-36, min. 20).

A la tornada ha estat quan s'ha destapat Grigonis, molt discret a la primera part. Els seus punts (amb un triple i un tir lliure) donaven a l'ICL el seu màxim avantatge del partit (46-38, min. 23). Wear, que també ha despertat després del descans, encadenava dues cistelles que reduïen la distància (48-44, min. 26).

Amb el partit una altra vegada empatat, era de nou Grigonis el que l'anotava de 3 i aconseguia la injecció d'energia per als locals (54-51, min. 30).

Grigonis (11 punts en aquest quart) tornava a anotar i un tir lliure de Smits deixava el marcador en 56-54 (min. 30) al final del quart.

En l'últim parcial, Montañez i Popovic intercanviaven triples (59-57, min. 31). Wear empatava amb un altre triple (61-61, min. 35) i començava l'agonia de faltes, tirs lliures i eliminats. Els tirs lliures donaven al Fuenla un petit glop d'aire, Flis i Musli tornaven a igualar. Wear marcava una altra vegada de 3, però Grigonis se la tornava (68-68, min. 38).

Amb els tirs lliures, Musli tornava a avançar el Manresa i de nou Wear la ficava de 3 (70-71, min 40). Quedaven 34 segons, tocava jugar amb les faltes. Popovic no ha fallat els dos trets i amb 70-73 i 16 segons, Ibon Navarro demanava temps mort, però no ha sortit res del que han parlat.

Musli no ha estat encertat i li han xiulat passos. Popovic ha tornat a encertar els dos tirs lliures. La diferència ja era de 5 (70-75, min. 40) i el Manresa ho tenia realment complicat per aconseguir la carambola. A falta de 7 segons (73-76), Grigonis ha fallat un dels dos tirs lliures i s'ha acabat el partit (73-78, min. 40).