Álex Hernández, l'únic base que ha tingut una trajectòria llarga en l'ICL els darrers anys, ha vist passar més de deu companys en la seva posició des del 2012. En l'última dècada, els bases més consistents al Manresa, i amb una certa durada dins l'equip bagenc, han estat Javi Rodríguez i San Miguel. La lesió del primer a mitja temporada 2012-13 va inicar un període de canvis i provisionalitat en la posició de base.

En aquella campanya, va arribar Joan Creus, cedit pel FC Barcelona, que va continuar el curs següent i no es va acabar de consolidar. Dominic Waters, tot i ser força anotador (11,5 punts), no es va entendre gens amb Borja Comenge i va acabar marxant a l'equador de la lliga 2013-14. I el serbi Marko Ljubicic no va tenir mai un pes important i Hernández va ser de nou el base de referència al final de la temporada. El curs passat no va sortir bé, per culpa de les lesions, l'aposta de Poeta, i Bivià va tenir un pas fugaç. Malgrat els alts i baixos, al final Davin White va resultar fiable i se'l volia renovar però la proposta que li va fer arribar l'Iberostar Tenerife va fer-lo canviar d'aires.

En l'actual temporada, qui no ha consolidat ha estat Jermaine Thomas i Milisavljevic es va lesionar. Fa pocs dies va arribar Lluís Costa, per poder fer costat a Hernández, i que ha avançat el seu aterratge al Congost des de la LEB, on ha mostrat un excel·lent nivell. De tota manera, encara que es parlava de l'arribada d'un ala-pivot per reforçar l'equip després de la desvinculació de Ricky Sánchez, l'ICL es cura en salut i aposta pel veterà Foster (32 anys) per ajudar en la línia exterior.