El president de l'ICL Manresa dóna la seva visió del partit de diumenge davant de l´Obradoiro i de la situació a la lliga. Fa una crida a la confiança

Com ho va veure des de la llotja, va ser un partit de col·lapse?

Sí, suposo sí, en tot cas va ser un partit difícil i jo el qualificaria d'estrany per al que hem estat veient aquesta temporada al Congost. No estem gaire acostumats a perdre tan clarament a casa. Menys amb el Madrid, nosaltres havíem competit amb tothom. Em va recordar més la cara que l'equip ha tingut en partits a fora, amb el Gipuzkoa o l´Estudiantes, en els quals tots esperàvem més. A més, feia només una setmana que se'ns va escapar una victòria en els darrers segons amb el Fuenlabrada. Em va sorprendre.

Creu que als jugadors els afecta la pressió en general, i encara més aquest darrer diumenge?

No ho sé, això seria una mica jugar a entrenador, i no és el meu paper, no sóc un especialista. Jo només puc dir el que veig tota la setmana: aquest és un grup de jugadors, d'esportistes, que ho dóna tot als entrenaments, no es deixen res. A més, són els homes que ens han portat a tenir les 7 victòries a la classificació. Els que abans encertaven triples, els que han dominat el joc interior en alguns partits ara es troben amb més dificultats i hem d'ajudar-los.

Podria tenir alguna incidència que hi hagués algun problema de cobrament. Quin és el retard que hi ha actualment amb la plantilla?

Em resisteixo a pensar en això, a més, el retard que hi ha és mínim i quedarà resolt entre avui i demà. Estem parlant només de mig mes. I insisteixo que estic seguríssim que això no afecta el seu rendiment, en absolut. Veig treballar, dia a dia, els jugadors.

Ibon Navarro es va referir, en la roda de premsa posterior al partit, als murmuris del públic en relació amb les errades dels jugadors. Està d'acord amb les seves paraules?

No hi era, a la roda de premsa, però he llegit les seves declaracions, I les puc entendre perfectament, com també que l'afició es desesperi. Crec que es va començar amb un ambient molt maco, s'havia demanat durant la setmana que féssim molt soroll. Tothom tenia moltes ganes d'animar però a la primera errada, el primer tir que no ens entra, ja se senten els comentaris i es veuen cares del «ja hi som». Jo mateix veia com hi havia afeccionats que, des de la distància, es giraven i em deien coses, que no entenia. A tots ens agrada guanyar però hem de comprendre que això és un joc i que nosaltres lluitem amb unes armes limitades, inferiors a les dels nostres rivals.

Quin seria, doncs, el seu missatge a l´afició, als abonats?

Primer de tot, vull agrair-los molt el seu suport, que diumenge hi hagués quatre mil seguidors del Manresa al pavelló parla clarament que hi ha molta gent interessada en l´equip. I els demano que continuïn, que no ens deixin. Però també hem de tenir clar qui som i que nosaltres estem horrorosament limitats respecte de la resta de la lliga. Som un miracle, i no s´atura. L'Ibon i el Pere optimitzen els recursos que tenim. Dit això, entenc que hi va haver moments del partit que van ser molt durs, en què l'Obradoiro feia la impressió que tot ho feia molt fàcil.

Quant a l´ambient, creu que s´han de canviar coses al pavelló?

No gaires, diumenge es va preparar bé tot l'entorn del partit. Es van repartir aplaudidors, trompetes, es va treure tot el suc dels efectes sonors de què disposàvem. I crec que els aficionats van venir al Congost molt ben predisposats; però, com ja passa en altres llocs, el nostre públic s'encomana del que fa l'equip, i va una mica a remolc.

Com estan incidint els canvis que hi ha hagut a la plantilla les últimes setmanes?

És clar que afecten. Hem hagut de fer canvis, per errades, per homes que han tingut lesions. I estem tenint baixades de rendiment d'elements que són importants en la plantilla. Però crec que amb els fitxatges ens hem reforçat bé, i cal esperar que ara donin els fruits. En tot cas, sí que estem millor que fa un any, hem guanyat dos partits més que a la jornada 22 d'ara fa un any.

Arribarà aviat un altre jugador, l'ala-pivot que en teoria li manca ara, a la plantilla?

Amb els condicionants que tenim, ho intentarem. Però tant l'Ibon com el Pere tenen clar que s´ha d´apujar el nivell, que ajudi molt. No fitxarem per fitxar. I tampoc no ens gastarem els diners que no tenim.

Canviar la dinàmica passa per guanyar un partit a casa?

O a fora, si podem a València per difícil que sigui. La visita de l'Andorra tampoc no serà fàcil. No defallim, ni a la pista ni als despatxos.