El Bàsquet Manresa s'enfronta aquest diumenge, a les 12,30 hores, el València Basket, colíder de la lliga Endesa, empatat a 20 victòries amb el Barça Lassa. Ibon Navarro ha manifestat que al seu equip li «pot anar bé» jugar aquesta setmana fora davant un rival superior, com el València, per refer-se anímicament i pensar en les més de deu jornades que quedaran de lliga. L'equip de Pedro Martínez té les baixes de Fernando San Emeterio i Bojan Dubljevic i també podria tenir l'absència de Justin Hamilton, amb una sobrecàrrega als bessons.

Amb una sola victòria en els darrers deu partits, i la dolorosa derrota davant de l'Obradoiro de diumenge passat al Congost, l'ICL necessita retrobar-se i tindrà més acoblat Je'kel Foster. Més serè que en la última roda de premsa, després de perdre amb l'Obradoiro i quan es va queixar d'algunes actituds del públic, Ibon Navarro ha manifetsat que el partit amb el València és «una ocasió que tenim per competir; si no ho fem ens serà més difñicil fer-ho en el partit de la propera setmana, contra l'Andorra. Hem mirat de fer les reflexions oportunes, de portes cap endins, sobre el que va passar l´altre dia i hem de continuar amb ganes el nostre camí».

Navarro ha afegit que des de l´equip tècnic «ens hem multiplicat per tal d´aconseguir que l´equip millori, i penso que ho farem. El problema nostre no és previ al partit, sinó que és durant el partit i condicionat per questions que té a l´entorn. Quan no ens surten les coses, tenim una ànsia que ens perjudica; tot el que empenys, a vegades, es gira contra teu. Pot ser que aquesta sí sigui una setmana bona per a nosaltres, el fet de jugar a fora ens pot beneficiar ja que, ara mateix, el resultat no és el més important per a nosaltres. El que volem és competir el màxim de minuts; fer dues passes enrere per tenir una perspectiva, i saber recuperar les coses que ens van fer crèixer al principi de lliga. Aquest és un partit en que els jugadors no tenen una idea que hi tenen molt a perdre, com sí passava el dia de l´Obradoiro, i la situació mental de partida és diferent».

En relació a una possible incorporació d'un ala-pivot, la peça que manca en la plantilla manresana, Ibon Navarro es va mostrar pessimista: «ho veig difícil, és una posició en la que hi ha molts equips de l'ACB que busquen també homes i tenen més poder econòmic que nosaltres».

La roda de premsa de l'entrenador de l'ICL Manresa, Ibon Navarro