El València Bàsquet ha sumat una nova victòria l'ACB davant un perdut ICL Manresa al que ha desbordat amb els seus continus i precisos contraatacs, amb els que ha obtingut premi a la seva intensa defensa i al seu absolut domini del rebot en la seva cistella.

Malgrat les baixes de Fernando San Emeterio i Bojan Dubljevic, el València ha signat un partit rodó, especialment en defensa, que ha castigat la irregularitat d'un Manresa que ha tingut un bon moment en el segon quart i que ha millorat en la segona part però que ha signat la seva sisena derrota consecutiva.

L'encert en el tir ha marcat un inici igualat pel que fa al joc. Les dues primeres cistelles de Sikma han llançat a un València que s'ha disparat en el marcador traient partit també a la mobilitat de Trias però, sobretot, gràcies a la mala punteria visitant.

L'equip manresà, aclaparat per l'agressiva defensa dels locals, ha errat set dels seus primers vuit tirs, ha perdut confiança, pilotes i s'ha trobat catorze punts per sota en el marcador quan encara no s'havien disputat cinc minuts del partit. (16-2 , m.4).

Un temps mort d'Ibon Navarro ha animat els seus a buscar constantment a Musli prop del cèrcol i encara que han aconseguit connectar-se al partit, els efectes d'aquesta decisió s'han vist parcialment neutralitzat per les accions de Trias, que ha aprofitat els minuts que li han donat la baixa de Dubljevic i els problemes físics de Hamilton.

La segona falta de Musli l'ha portat a la banqueta però els visitants ja s'havien ficat en el partit. Álex Hernández ha pogut dirigir els seus atacs malgrat que la defensa local l'obligava a jugar lluny de la línia de 6'75 i el despertar anotador de Simon ha permès al Manresa estrènyer el marcador (27-23, m.12).

Però el València no s'ha posat nerviós, de fet Pedro Martínez ni ha demanat temps mort. Ha confiat a la seva asfixiant defensa i a la seva gran lectura dels 'dos ??contra un', ha explotat al màxim els contraatacs que s'ha guanyat amb els robatoris de pilota i quan Sikma ha tornat a la pista, han obert una gran bretxa que no ha deixat de créixer fins el descans (52-32, m.20).

Amb el partit pràcticament perdut però la possibilitat de rebre una humiliant derrota, Ibon Navarro ha tirat del veterà Román Montáñez, inèdit a la primera part, per posar ordre en el seu equip i un parcial inicial de 2-7 li ha permès almenys tornar al parquet amb una millor cara.

La serietat del veterà escorta i l'ímpetu de Juan José García ha fet que el Manresa tanqui el tercer quart sense haver vist augmentat el seu desavantatge i això que el València no s'ha relaxat.

Malgrat estar el partit totalment decidit l'àgil direcció de Diot i les ganes d'un encertat Trias han mantingut en tensió al València fins al final del xoc i l'única concessió local ha estat el debut del jugador del planter Miguel Martínez en els últims trenta segons.

Fitxa tècnica:

83 - València Basket (27 + 25 + 15 + 16): Vives (5), Rafa Martínez (5), Lucic (3), Sikma (13), Trias (13) -cinc titular- Stefansson (6), Diot ( 11), Sato (8), Shurna (6), Hamilton (13) i Miguel Martínez (-).

56 - ICL Manresa (17 + 15 + 12 + 12): Foster (7), Otverchenko (-), Simon (14), Flis (2), Musli (9) -cinc titular- Sandul (2), Hernández (5 ), Grigonis (8), J. García (7), Costa (-) i Montáñez (2).

Àrbitres: Pérez Pérez, Pérez i Sacristán. Van eliminar per faltes personals al visitant Juan José García (m.38).