Fa just un any, La Bruixa d'Or estava en l'última posició de la lliga, i el futur immediat també es veia molt complicat. Havien tingut 6 victòries, i, en 10 jornades que hi havia al davant, només 4 dels partits pendents eren al Congost, la mateixa xifra que ara.

L'ICL Manresa tenia, quan va encetar la 2a volta, un marge que s'ha anat reduint, i actualment només té una victòria més (7) de les que tenia fa 12 mesos l'equip (6). En aquests moments, no s'està en les 2 últimes posicions com aleshores, però hi ha una tendència clarament negativa, amb 7 derrotes seguides en la segona volta i un sol resultat positiu en els darrers 12 partits. El més preocupant és que l'equip no és capaç de competir durant gaire minuts, i els rivals acaben decidint els partits per solidesa, i amb una superioritat que arriba des de la confiança que l'ICL no troba.

Males ratxes i reforços

Enguany, en arribar a l'equador de la primera volta, el Manresa tenia 7 victòries; el 2015 van ser tres menys (4). Però en arribar a la jornada 24 de lliga, les sensacions no eren gaire diferents. Derrotat al Congost pel Gipuzkoa (64-79), els de Pedro Martínez havien vençut en 2 de les 7 jornades a la segona volta. Va ser a Las Palmas, amb un inesperat triomf per 75-81, que els manresans van iniciar una reacció que va acabar a Madrid. El partit de dilluns, a la pista del Joventut, pot ser un punt d'inflexió similar si es pot guanyar, per molt que la Penya aparegui de favorita.

El Manresa ha hagut de fer en els dos darrers anys molts canvis; en la temporada passada ja es van iniciar a les primeres jornades, i en aquesta han estat més tard, quan es van produir les baixes definitives de Thomas i Ricky Sánchez.

La pressió de Pedro Martínez, que va amenaçar diverses vegades de dimitir, va tenir el seu pes per tal d'anar reforçant l'equip. En el tram final, Dylis no va sortir bé, però Little sí (fins que es va lesionar), i Seeley i Alfonso Sánchez van ser jugadors rellevants en el desenllaç feliç. És molt probable que al Nou Congost s'estigui esperant per fer algun nou fitxatge, però el perill és que es faci tard, quan la dinàmica és dolenta com l'actual.

Ibon Navarro assegura tenir localitzat el problema de l'equip. Tot i la derrota amb l'Andorra de diumenge (61-74), Je'Kel Foster va assumir protagonisme i va mostrar motivació. Però Dejan Musli no té un company fiable com a pivot, ja que Flis garanteix només uns pocs minuts al màxim nivell i Juan José García aporta actitud i físic però té limitacions. L'eficàcia dels ales no puja i, des de la victòria a Sevilla, els registres són molt pobres.

El Manresa està anotant 8 punts menys que a la primera volta i en rep 5 més. Els 64 punts a favor de les últimes set jornades queden molt lluny dels 76 que va firmar La Bruixa d'Or per salvar-se durant les 10 últimes del curs passat. I en va rebre una mitjana també de 76 pels 83 que s'encaixen ara. Hi ha pocs diners, però s'està jugant amb foc.