L'ICL Manresa (8 victòries) té en aquests moments tres equips darrere en la classificació, que són el Rio Natura Monbus gallec (7), el Movistar Estudiantes (6) i el cuer Gipuzkoa (5), que en la jornada del darrer cap de setmana va tornar a sumar en batre l'Andorra.

L'Obradoiro, nom més popular del Rio Natura Monbus, té una ratxa de només 2 victòries en els seus últims 18 partits i ha fitxat dos reforços: el pivot Aleks Maric i un ala, el rus Evgeni Kolesnikov, que arriba per suplir el polonès Adam Waczynski. Els homes de Moncho Fernández tenen partit a la pista del Joventut, demà al migdia. Pel que fa a l'Estudiantes, que ha obtingut 3 victòries en els darrers 7 partits, a la mateixa hora rebrà l'Unicaja, al Barclaycard Center. El Gipuzkoa, que diumenge va guanyar amb una actuació brillant per part de Jordi Grimau, juga a la pista del Sevilla (10), que ha fugit dels llocs de perill amb 3 victòries els últims 4 partits disputats.

El Palència, campió de la LEB

El Quesos Cerrato Palència es va assegurar anit el títol de campió de la LEB i el teòric ascens a l'ACB en derrotar, en la penúltima jornada de la lliga regular, l'Ourense per un resultat de 78-65. Tot i que ahir el segon classificat també vencia a la pista del Força Lleida, ja no pot atrapar el Palència, que, per pujar, haurà de complir els requisits de l'ACB, especialment exigents els econòmics.

S'ha de recordar que l'Ourense té una plaça guardada a l'ACB de cara al curs vinent 2016-17 i que s'han de jugar els play-off de la LEB, que, també en teoria, han d'oferir una nova plaça d'ascens a l'equip que en resulti vencedor.