Un ICL Manresa que transmet sensacions ben diferents de les de fa un mes, que ha guanyat dos dels tres darrers partits i que ha incorporat tres jugadors nous, intentarà avui donar la campanada a la pista de l'UCAM Múrcia. Els locals s'hi juguen molt (entrar als play-off) i el pronòstic no és favorable als del Congost. S'ha de veure, però, si l'energia positiva de les victòries a Badalona i davant de l'Iberostar Tenerife s'allarga una mica més aquesta tarda. En tot cas, el missatge d'Ibon Navarro és de calma, de tocar de peus a terra, i de manifestar que encara s'haurà de pedalar molt per poder ratificar la permanència a l'ACB.

Nemanja Jaramaz, exterior que l'ICL ha incorporat els darrers dies procedent del Buducnost, és avui la gran novetat dels manresans. Per problemes físics són baixa el capità Montañez i Àlex Barrera; Musli sí que estarà disponible tot i les molèsties que arrossega al tendó d'aquil·les i que fan que durant la setmana se li limitin les càrregues de treball als entrenaments.

Ibon Navarro ha explicat que el nou fitxatge ha d'alleugerir Simon i Grigonis dels nombrosos minuts jugats en alguns partits. "I per poder competir ens anirà bé, no hi ha res fet, això segur que serà dur fins el darrer dia. Nemanja es pot combinar amb tots els exteriors, i també amb Otvertxenko. Amb ell guanyem en dimensions i físic".

La reacció a partir de la victòria a la pista del Joventut, la valora Ibon Navarro "fruit de tot el treball que hi ha al darrere, del club, del còs tècnic i dels jugadors. Tothom hi ha confiat i quan fas bé les coses i, a més, guanyes, hi ha molta més confiança. Al marge del que són els resultats, l'equip ha recuperat en les últimes setmanes una energia que havíem perdut".

Pel que fa al rival, l'UCAM Múrcia, Navarro explica que "serà molt difícil. És en llocs de play-off com ho estava l'Iberostar Tenerife tot just abans de jugar, diumenge passat, contra nosaltres. I penso que el Múrcia té plantilla i tècnic per ser entre els vuit primers. Aquí el vam guanyar, però encara estava en maduració i ara és molt més sòlid i ha superat la baixa de Lima i, darrerament, la lesió d'un jugador com Faverani. Va vèncer en la pista de l'Andorra i és molt fort a casa. Ha guanyat el Laboral Kutxa i va forçar una pròrroga al Madrid quan perdia de 14 punts en el darrer període. Nosaltres, però, hi anem a competir".

L'UCAM té un grup de jugadors experts, amb Campazzo i Cabezas de bases; Benite, Kelati, Rojas i un gran llançador com Scott Wood es mouen en la línia exterior; i dins, tot i la lesió de Faverani, disposa de Radovic, Antelo, Víctor Arteaga, el nou fitxatge Yannick Moreira i un veterà com Lishchuk.