«Si tenim l'afició i l'ambient del dia de l'Iberostar Tenerife, tindrem molt de guanyat. Semblava que comencèssim a jugar amb un 10-0 al nostre favor». Ibon Navarro fa una crida als aficionats del Bàsquet Manresa de cara al partit de la 29a jornada que enfrontarà aquest diumenge l'ICL amb l'Unicaja, al Nou Congost i a partir de les 19,30 hores. Les tres victòries en els últims quatre partits han acostat el Manresa al seu màxim objectiu, que és el de la permanència. Els 10 partits guanyats donen una perspectiva optimista, com ho està sent el joc en els darrers partits, amb una victòria de mèrit el passat diumenge Múrcia (73-75). «La meva impressió és que l'equip ha treballat molt bé durant tota la temporada, i que ara ha tornat la recompensa dels bons resultats, que ja havíem tingut al principi de la lliga. Però totes les setmanes he vist els jugadors amb una bona actitud i dinàmica de treball, Si guanyem a l'Unicaja serà un pas més però la permanència no serà matemàtica».

L'ICL ha obert una escletxa amb altres conjunts situats en la zona baixa, com el CAI (9 partits guanyats), l'Estudiantes (8) i l'Obradoiro (7) mentre que està més despenjat el cuer Gipuzkoa (5). En tot cas, durant tota la temporada l'equip no ha pogut vèncer un rival situat en la zona alta, entre els sis o set primers a la classificaicó: «serà un repte poder fer-ho amb l'Unicaja. En les últimes setmanes ens hem enfrontat a l'Iberostar Tenerife i a l'UCAM Múrcia, que estaven en zona de play-off, i els hem vençut. Penso que serà important començar bé contra un rival que és molt físic i evitar el que ens va passar a la seva pista, que en les primeres sis oset jugades ja ens van desmuntar. Espero que siguem durs mentalment com a Múrcia i que estiguem tranquils si ells ens dominen en el rebot ofensiu, que sapiguem sacrificar.nos i continuar lluitant per esperar la nostra oportunitat».L'Unicaja ocupa el sisè lloc amb 15 victòries i 13 derrotes; a fora ha guanyat 4 partits i n'ha perdut 10.

En l'ICL Manresa continuen de baixa el capità Román Montañez, ja en la recta final de la seva recuperació, i Àlex Barrera. Ja es podrà comptar amb l'ala pivot Dmitry Flis, afectat per un virus estomacal la setmana passada, i han treballat a un ritme menys intents els darrers dies Dejan Musli i Marius Grigonis per arribar en condicions al partit. El Manresa ha guanyat en 19 de les 33 visites de l'Unicaja. Des de la temporada 2003/04 l'equip del Bages ha vençut en 7 dels 11 partits al Congost. Aquest diumenge, els àrbitres seran Martín Bertran, Sánchez Monserrat i Planells.