En un dels moments més dolços de la temporada, fins i tot potser el que més, l'ICL Manresa retorna al Nou Congost. Demà, a partir de les 19.30 hores, s'enfrontarà al potent Unicaja, un rival que vol assegurar la seva plaça als play-off i que, fins fa unes setmanes, competia en la màxima competició continental, l'Eurolliga. El nou fitxatge de l'ICL, Nemanja Jaramaz, debutarà a casa, i Ibon Navarro encara té de baixa, lesionats, Montañez i Àlex Barrera. Sí que s'ha recuperat del seu virus estomacal Dmitry Flis, que no va poder participar de la victòria del passat diumenge a Múrcia. Com en les últimes setmanes, tant Dejan Musli com Marius Grigonis s'han entrenat amb precaució però estan disponibles.

Ahir, en la roda de premsa dels divendres, Ibon Navarro va fer una crida molt clara: "si tenim l'afició i l'ambient del partit de l'Iberostar, tindrem molt de guanyat. Aquell dia semblava que comencéssim a jugar amb 10-0 a favor nostre". La bona ratxa dels darrers partits fan que la perspectiva sigui optimista, però Navarro valora la feina que ha fet l'equip durant la temporada: "la meva impressió és que l'equip ha treballat molt bé tot l'any i que ara ha tornat la recompensa dels bons resultats, que ja havíem tingut al principi de la lliga. Però en totes les setmanes he vist els jugadors amb una bona actitud. Si demà podem guanyar l'Unicaja serà un pas més, però la permanència tampoc no serà matemàtica". En referència a l'adversari opina que "serà molt important començar bé contra un rival que és molt físic i evitar el que ens va passar a la seva pista, que en les primeres sis o set jugades ja ens van desmuntar. Espero que siguem durs mentalment com a Múrcia i que estiguem tranquils si ells ens dominen en el rebot ofensiu"

Derrota de 27, a Màlaga

En el que va ser el darrer partit de l'ICL Manresa el 2015, l'equip d'Ibon Navarro va perdre per un clar marcador de 83-56 al Martín Carpena en un partit amb Musli de baixa i en el qual els malaguenys van tenir com a jugador destacat Jamar Smith, autor de 23 punts. El que no hi serà, en el partit d'aquest diumenge, serà Smith, lesionat. En tot cas, Joan Plaza disposa d'una gran plantilla amb jugadors molt capaços de desnivellar qualsevol partit com Hayes, Kuzminskas o bé Will Thomas. Alberto Díaz, amb Dedovic de relleu, s'ha consolidat en la posició de base i el pivot Fran Vázquez té un poder d'intimidació ben conegut. El gallec és el jugador que ha posat més taps en tota la història de la lliga, una marca que va assolir la setmana passada.

L'Unicaja és sisè amb 15 triomfs acumulats, però d'aquests només 4 han arribat en desplaçaments, on ha encaixat 10 derrotes.