L´ICL Manresa va estar ben a prop de continuar la seva ratxa de resultats positius i va tenir contra les cordes tot un rival d´Eurolliga com l´Unicaja. Però per ratificar la gesta va mancar el mínim d´encert per complementar el gran desgast en defensa dels homes dirigits per Ibon Navarro.

L´equip no va tenir l´estat de gràcia del partit davant de l´Iberostar ni la solidesa que li va permetre treure un triomf d´or a la pista del Múrcia. Sí que va demostrar que arriba al final de la lliga, quan haurà de ratificar la permanència que encara no és matemàtica, amb un nivell de treball adequat. Fins i tot la derrota pot ser terapèutica, per tornar a tocar de peus a terra, a la pista i a la grada. La lliga ACB és un torneig de gran dificultat i per guanyar els partits has d´estar a un nivell extra, cal una duresa mental que ahir els manresans no van tenir i que han de recuperar en properes batalles.

L´Unicaja va començar el matx amb un ràpid 0-4 i l´ICL no estava fi en les accions ofensives, moltes de les quals anaven en direcció a un Musli molt tapat. Va haver de ser un triple, convertit per Chase Simon, el que va encetar el marcador per als locals. El partit no tenia un ritme excessiu però els malaguenys feien valer el seu poder en el rebot ofensiu i es mantenien al davant. La segona falta de Will Thomas va dur a la pista Carlos Suárez amb un 5-8 al lluminós.

Musli va retallar des de sota i deixava l´ICl a només un punt dels visitants que assolien el 7-10 gràcies a Suárez. Auda va mantenir els locals a prop (9-12) i una gran pilota robada de Foster va permetre a Simon deixar l´ICL a un sol punt dels andalusos. Jaramaz va entrar a pista per Grigonis amb l´Unicaja manant per 11-15 (minut 8). Lluís Costa va dirigir l´equip del Bages als dos darrers minuts del primer període i Auda aprofitava tres de quatre tirs lliures per posar el 14-18. Otverxenko i Sandul van entrar a pista i l´Unicaja va agafar el màxim avantatge amb un 14-22. L´ICL havia perdut cohesió en els darrer segons i els homes de Joan Plaza van arribar fins als 10 punts de marge. Una cistella de Sandul va cloure el quart (16-24).

El segon capítol s´obria amb un Lluís Costa que continuava patint molt amb DeMarcus Nelson i Álex Hernández el va suplir ben aviat; també va entrar Flis per Auda. Qui va estar pocs segons en pista va ser Hernández, que es va lesionar en un dit de la mà, i va tornar Foster. Els locals no acabaven de trobar el fil en atac, tampoc el nou fitxatge de l´ICL, Nemanja Jaramaz.

L´Unicaja es va col·locar amb 12 punts amunt (16-28) i l´entrenador Ibon Navarro va recuperar Musli i Grigonis. Jaramaz es va estrenar anotant el 20-29 (min 13). I també el serbi va convertir el 23-31 amb un llançament des de 6,75. L´ICL es va animar i Juan García va rellevar Flis quan Grigonis encistellava un 26-31 que donava ales als homes del Congost.

L´equip estava dur en defensa i en atacli costava més, tot i que hi posava interès. Musli va fer el 30-35 a dos minuts i mig per al descans quan, una injusta falta a García, va fer aflorar els mocadors a la grada del Congost. Hernández, amb el dit embolicat, va tornar a la pista. Musli va posar el 34-39 i ell mateix va fallar una clara opció des de sota cistella. Les errades d´atac pesaven massa i a la mitja part els andalusos manaven per 34-43.

Tercer quart desaprofitat

L´ICL va començar amb una gran defensa i Grigonis va aconseguir el 36-43 errant el tir lliure addicional. Musli posava els manresans a cinc punts i Foster reduïa fins al 40-43 quan només s´havien disputat un parell de minuts.

El Manresa tenia el partit en un frec a frec i ara no s´escapava ni un sol rebot en defensa. Grigonis es va haver d´asseure en cometre la seva tercera falta i va entrar Jareamz. Els visitants, després d´estar 4 minuts sense anotar, van encistellar amb tirs lliures de Nedovic (40-45).

Les defenses d´ambdós equips eren molt dures i cada cop, a uns i altres, els hi costava més fer punts. Musli, fins i tot, fallava un parell de tirs lliures amb 42-45. Hernández va suplir a Foster i va penetrar i va convertir el 44-47. La impressió era que el Manresa, vistos els mals percentatges del rival, desaprofitava l´ocasió de capgirar el resultat.

Els visitants van tornar a obrir una escletxa amb Dedovic des de la personal (44-50). El tercer quart més escadusser de punts (12-9) va deixar l´ICL Manresa a sis punts per sota (46-52) amb Jaramaz també contribuïnt.

L´Unicaja s´escapa

Un retornat Marius Grigonis va ser qui va posar el 48-52 en arrencar el quart definitiu. Jackson i Foster van intercanviar triples (51-55). Érem en els moments culminants i els de Plaza es van esmerar, amb Jackson i Fran Vázquez obrint forat, amb un 51-59. I l´ICL aqui es va desencaixar, se li va escapar de les mans el partit. Una pilota que va perdre Jaramaz i una cistella de Will Thomas consumaven el parcial de 0-8, amb un 51-63 dificil d´aixecar a tan sols sis minuts pel final.

En tot cas, l´ICL va sortir a totes després d´un temps mort i podia apropar-se fins un 55-63, amb les cistelles de Foster i d´Otvertxenko. Un 2+1 de Thomas era una altra galleda d´aigua freda i Nedovic va distanciar més els malaguenys en anotar el 55-68 a cinc minuts per a la cloenda.

La connexió entre Foster i Dejan Musli posava el 59-68 i encara hi havia alguna esperança gràcies al 61-68 de Simon a manca de tres minuts llargs. El triple per tauler de Nedovic, de sort com a la majoria d´aquests casos, tancava qualsevol bri d´incertesa (61-71). Simon va clavar el triple del 64-71 però una nova errada manresana, en aquest cas una pilota perduda de Foster, va impedir un miracle de darrera hora. Tanmateix, l´actitud de l´ICL va ser impecable, i el que va faltar va ser l´encert d´altres dies.