Els partits que cal que guanyi l'ICL Manresa per assegurar-se la permanència matemàtica forma part de l'especulació absoluta. Un marge de dos partits guanyats en referència a la zona de descens, un penúltim lloc que a hores d'ara és de l'Estudiantes (amb el Rio Natura amb les mateixes 8 victòries) dóna l'oportunitat al conjunt dirigit per Ibon Navarro de salvar-se pels seus propis mèrits en els 5 partits que falten.

Sempre que el Manresa guanyi un partit més que el Rio Natura i/o l'Estudiantes no acabarà penúltim la lliga. Però si els dos equips que té més a prop per sota comencen a sumar resultats positius i l'ICL no afegeix triomfs als 10 que té, tot es pot complicar. Cal recordar que hi ha els averages perduts tant amb els gallecs com els madrilenys. L'últim lloc sí que gairebé s'ha esquivat perquè el Gipuzkoa, amb només 5 victòries, ha de guanyar tot el que li queda per poder atrapar els manresans, als quals va vèncer de 19 punts a Sant Sebastià.

Si és una incògnita saber quants partits ha de guanyar l'ICL en les 5 jornades que falten, esbrinar els equips que poden perdre el lloc de l'ACB aquest estiu n'és una altra. El Consejo Superior de Deportes vol forçar l'Associació de Clubs a fer un canvi en l'exigent cànon d'ascens des de la LEB Or. El Palència ja s'ha guanyat el seu lloc a la pista i ara està en dansa el play-off per decidir la segona plaça.

A més, l'Ourense té garantida plaça a la lliga Endesa per l'acord de compromís al qual es va arribar fa deu mesos i no va quedar clar si hi hauria ampliació del nombre d'equips o bé caldria una baixa a l'ACB (el Fuenlabrada era qui havia descendit). Per tant, si el Manresa pot deixar enrere tres equips, millor que dos.

Tres a fora, dos a casa

L'ICL jugarà el mes que ve, el darrer la de competició, més partits lluny del Congost que a casa. En tot cas, com a visitant és quan el Manresa ha estat durant la lliga més productiu, amb 6 triomfs en 14 partits. Diumenge vinent fa la visita un rival directe, el CAI Saragossa, que s'hi juga força. I és que, en cas d'una derrota, els aragonesos es podrien complicar molt el futur perquè tindran rivals, en teoria, força durs en les següents quatre jornades. Els altres partits a fora de l'ICL són amb equips de la part alta: a Bilbao (on mai no ha guanyat des de l'arribada a l'elit de l'equip biscaí el 2004) i a Vitòria, la ciutat d'Ibon Navarro i davant del seu exequip, el Laboral Kutxa, en l'última jornada.

Els dos partits al Congost seran amb oponents dels assequibles. En primer lloc serà el Sevilla, que a la seva pista ha fet una gran segona volta però que fa cinc mesos que no ha guanyat a fora. I després vindrà un Gipuzkoa que pot estar desnonat quan arribi a Manresa. Els fluixos números de l'ICL de local (amb 4 victòries en 15 partits) posen, de tota manera, en guàrdia.

Pel que fa als calendaris del Rio Natura i de l'Estudiantes, el dels gallecs sembla més complicat. Pot ser decisiu el seu partit al Fontes do Sar amb el Bilbao. L'Estudiantes té tres partits a casa (el darrer amb el Barça) i tanca la lliga a la pista del Gipuzkoa, que tot apunta que ja no tindrà opcions.

Autocar a Saragossa

El proper partit de l'ICL Manresa serà diumenge vinent a la pista del CAI Saragossa, a partir de les 12.30 hores. El club manresà, en una col·laboració amb les penyes, ha preparat un autocar per donar escalf a l'equip en un partit que pot ser decisiu. La sortida és el mateix dia al matí i la tornada tot just quan acabi el joc al Príncipe Felipe.

Queden poques places i els que hi estiguin interessats poden fer la trucada al 93 8721503 aquest matí de les 10 a les 13 hores.