La lliga regular de l'ACB s'acosta al final i en pocs dies l'ICL Manresa ha de confirmar o no la seva permanència per mèrits esportius. Aquest diumenge els homes d'Ibon Navarro reben al Congost un Baloncesto Sevilla que arriba amb els deures fets, amb 12 victòries (dues més que l'ICL) que li donen molta tranquil·litat. En canvi, els del Bages han de confirmar la fita de mantenir-se a la màxima categoria, deixant si és possible a tres equips per sota. El Gipuzkoa, amb 5 victòries, ja no pot atrapar els manresans.

L'ICL té un marge de dos partits guanyats respecte de l'Estudiantes i l'Obradoiro; quan comenci el partit contra el Sevilla ja se sabran els resultats de l'equip madrileny a Las Palmas i del conjnt gallec a Santiago davant del Bilbao. La classificació, diumenge a la nit, es pot haver eixamplat o quedar en un perillós frec a frec a manca de tres jornade; l'ICL té els averajos particulars en contra tant amb l'Estudiantes com amb l'Obradoiro.

Al marge de la baixa d'Àlex Barrera, unes molèsties a l'esquena de Nemanja Jaramaz és l'únic inconvenient de consideració que ha tingut Ibon Navorro durant la setmana. Tenir al davant un adversari gairebé sense pressió com el Sevilla de Luis Casimiro no és per a Ibon Navarro una garantia de partit còmode: «tenen una gran capacitat per fer punts, amb jugadors amb molta confiança i que han fet una segona volta boníssima. Ells voldran aconseguir la permanència matemàtica aqui, i això no ens afavoreix massa, més aviat ens perjudica. La incorporació del base Hakanson crec que ha estat una sorpresa per a tots, per la maduresa que ha demostrat. En relació al partit que vam guanyar a Sevilla també hem de comptar que Scott Bamfort no va poder jugar i no estava en les millors condicions Berni Rodríguez. A dins han fet la readaptació de Pierre Oriola com a quatre i els està ajudant molt Jérome Jordan. Són més consistents, i són perillosos en el rebot i en el pick' n roll, amb capacitat per jugar per sobre l'anella. Té moltíssimes armes».

En relació a la derrota en la pista del CAI Saragossa, Ibon Navarro valora que «vam tenir un minut i mig de desastre, després d'un temps mort, del qual no vam aconseguir recuperar-nos. Segurament no vam arribar tant ben preparats com en altres dies». Sobre com poden afectar els resultats de l'Estudiantes i l'Obradoiro a l'equip manresà, l'entrenador diu que «ens afectarà zero, seria una falta de respecte al nostre propi treball durant la setmana que ens afectés. Passi el que passi hem de jugar igual com ho hem preparat. Crec que l'equip està fent molt bona feina aquests dies. Tinc tota la confiança en l'equip; un dels motius de la nostra caiguda a Saragossa va ser que vam deixar de fer tot allò que havíem assajat, que teníem preparat. No vam tenir les idees tant clares i assimilades com en cites anteriors. Quan vam tenir un problema, cadascú va intentar rescatar l'equip pel seu compte i el que havíem de fer era sumar tots. Confio que hem après la lliçó i que es vegi aquest diumenge».

Navarro no vol fer especulacions de com pot quedar la classificació, diumenge a la nit: «és inútil fer-les, hem de pensar només amb el Sevilla, i després en Bilbao on juguem només tres dies després». En una setmana, l'ICL haurà d'afrontar tres partits, els dos esmentats i el del Gipuzkoa, diumenge dia 15 de maig, al Congost «Físicament espero que no estiguem malament. Hi ha alguns problemes concrets que estem intentant compensar amb menys càrrega de treball». En referència al manifest d'un grup d'aficionats que ha fet públic un manifest de suport a l'equip, l'entrenador ha comentat que «em sembla fantàstic, és un detall que agraïm. En els dos últims partits al Congost 'ambient ha estat molt bo, s'ha notat».