L'assemblea de clubs de l'ACB, que es va reunir ahir a Barcelona, va acordar defensar els arguments que fan que l'actual cànon per tal d'ascendir a la lliga Endesa sigui de gairebé 5 milions d'euros, sumant la xifra per inscripció (3,2 milions d'euros) i el fons de regulació dels ascensos i descensos (1,6).

Des de la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) es va obrir fa uns quants dies un expedient en contra de l'ACB per "possibles pràctiques restrictives i per imposar condicions draconianes als clubs que adquireixen el dret a pujar de la LEB Or a l'ACB pels seus mèrits esportius". La intervenció del CNMC ha arribat arran d'una demanda presentada pel Tizona Burgos, un club que ja ha desparegut, que no va poder complir amb els requisits de l'ACB. Amb l'Ourense, finalment, sí que es va arribar a una netesa i té una plaça garantida per a la propera temporada, la 2016-17.

Jaume Arnau i Carles Sixto, com a presidet executiu i gerent a l'ICL Manresa, van participar a la reunió d'ahir en la qual l'ACB va acordar que "formularà les al·legaciones a l'escrit de la CNMC i proposarà, a través dels seus serveis jurídics, les proves que entén són adequades en la seva defensa". Aquest pot ser un procés llarg però en el qual hi ha d'haver resolució per part de la mateixa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

En la present temporada, l'equip del Palència ha aconseguit el títol de la LEB i un lloc d'ascens. Hi ha una altra plaça que es dirimeix en un llarg play-off que ahir va tenir els primers partits de semifinals. El Melilla es va imposar al Leyma de Corunya (101-83) i el San Pablo de Burgos al Peñas Osca (78-76).