En el món de l'esport els fantasmes s'espanten amb victòries, i l'ICL vol enterrar el fantasma del descens al Nou Congost, un escenari que va ser un infern per als manresans a l'inici del 2016 i que ara té la clau de la salvació.

Tenir avui al davant un oponent gairebé sense pressió com el Sevilla de Luis Casimiro no és per a Ibon Navarro garantia de matx còmode: "té la gran capacitat de fer punts, jugadors amb molta confiança i la seva segona volta és boníssima. Ells volen assolir la permanència aquí, i això no ens afavoreix gaire, més aviat ens perjudica. El rendiment del seu base Hakanson ha estat una sorpresa per a tots, per la maduresa que ha demostrat. En relació amb el partit que vam guanyar a Sevilla també hem de tenir en compte que Scott Bamforth no hi era i que Berni Rodríguez no estava en les condicions més òptimes. Tot serà molt diferent. A més, a dins han adaptat Pierre Oriola com a quatre i Jérome Jordan ara els està ajudant molt. Són consistents, i són perillosos en el rebot i també en el pick' n roll, amb capacitat per jugar sobre l'anella. És un rival amb moltíssimes armes".

En relació amb la derrota a casa del CAI Saragossa, Navarro valora que "vam tenir un minut i mig de desastre, després d'un temps mort, i no vam aconseguir aixecar-nos". Sobre com afectaran l'ICL els resultats de l'Estudiantes i de l'Obradoiro, l'entrenador diu que "no ens afectaran gens, que ens afectés seria una falta de respecte per al nostre treball durant la setmana. Passi el que passi a altres pistes, nosaltres hem de jugar igual com ho hem preparat. L'equip està fent molt bona feina als entrenaments. Tinc tota la confiança en l'equip; un dels motius clars de la nostra caiguda a Saragossa va ser que vam deixar de fer tot allò que havíem assajat, que teníem preparat. No vam tenir les idees tan clares com en partits anteriors. Quan vam tenir un problema, cadascú va intentar rescatar l'equip pel seu compte i el que havíem de fer era sumar tots. Confio que hem après la lliçó i que avui es vegi".

Cal donar el millor to físic

En una setmana, l'ICL ha de jugar tres partits: el d'avui, dimecres a la pista del Dominion Bilbao i el de diumenge amb el Gipuzkoa, un altre cop al Nou Congost. L'entrenador declara que "físicament, espero que no estiguem malament. Hi ha alguns problemes concrets que intentem compensar amb menys càrrega de treball".

Sobre el manifest d'un grup d'aficionats en suport a l'ICL, Navarro comenta que "em sembla fantàstic, és un detall que agraïm. En els dos últims partits al Congost l'ambient ha estat molt bo, positiu per als nostres jugadors".