Diversos factors fan pensar aquest dimecres, a priori, en la derrota de l'ICL Manresa a Miribilla. L'històric: els bagencs no han vençut en cap de les deu oportunitats en què han actuat a domicili contra el Bilbao Basket des que els bascos es van refundar i van tornar a l'ACB; l'anímic: l'equip d'Ibon Navarro ha perdut els tres darrers partits i es va complicar la vida diumenge davant d'un rival que no s'hi jugava res com el Sevilla; el pràctic: sembla que el partit important per lligar la salvació és el de diumenge contra el Gipuzkoa i aquest dimecres, si es perd de manera decorosa, ningú no dirà res; i el de potencial: el Dominion Bilbao té una plantilla superior i, a més, s'està jugant uns play-off que es van comprometre amb la seva derrota de dissabte a la pista del Rio Natura Monbus.

Tot i aquests factors contraris, però, l'ICL Manresa es vol basar en les seves bones prestacions a fora de casa, on sembla que juga més alliberat que al Congost, per donar la sorpresa o, com a mínim, per plantar cara i recuperar bones sensacions de cara al tram final de lliga. A més, tindrà la vista posada en l'últim partit de la jornada, en què l'Obradoiro visita la pista de l'Iberostar Tenerife. Un triomf dels gallecs deixaria els catalans tercers per la cua, una zona de perill davant de la incertesa sobre quants equips baixaran.

Llacunes de concentració

Una de les novetats de l'entrenament d'aquest dimarts va ser que es va fer amb un so ambient molt alt. Segons Ibon Navarro, no és tant per l'ambient a Bilbao com "perquè en els últims partits hem tingut problemes de comunicació entre nosaltres a la pista quan hi ha tant brogit". En les dues sessions entre el duel de Sevilla i el viatge d'ahir a Euskadi no hi ha participat en la seva totalitat Dejan Musli, que en el darrer compromís va rebre un cop al pit que li afecta l'espatlla, però que podrà jugar.

Navarro encara dóna voltes a la derrota contra el Sevilla, de la qual va trobar un motiu. "Vam fer un mal primer quart quant a concentració, no pas pel que fa a l'esforç i a la intensitat, i això els va permetre cistelles fàcils i els va donar confiança. Espero que haguem après a controlar els moments en què no estem bé, tot i que amb un entrenament i mig és complicat. És quelcom que ja vam tractar al principi de la temporada i que creia que havíem solucionat. Els nervis són importants a l'hora d'estar precipitats en algunes accions". Segons ell, "aquests problemes en defensa ens en provoquen d'altres, de greus, en atac. De les vint pèrdues de l'altre dia, set van ser per motius que no són atribuïbles a mèrits del Sevilla".

Del Bilbao, va ser contundent: "és l'equip que competeix millor de la lliga. No he vist tants equips que remuntin quinze punts en tres minuts a fora amb problemes de faltes i lesions. Estan acostumats a aquestes guerres i són molt bons quan tenen pressió. És el seu estat natural.