L'ICL Manresa va tenir ahir a les seves mans quedar, d'una forma ja matemàtica, fora dels dos darrers llocs de l'ACB, el que teòricament són els de descens. La derrota que va encaixar l'Estudiantes, dimarts amb l'UCAM Múrcia, ho deixava a l'abast dels jugadors dirigits per Ibon Navarro. El problema era la potència del rival, un Dominion Bilbao que s'està jugant l'accés al play-off pel títol. Però el Manresa va oferir ahir, durant força estona, la seva millor cara competitiva i la sorpresa a Miribilla va arribar a ser possible. Va faltar, això sí, un nivell de convenciment més ferm quan es va arribar al moment crucial del matx: al tercer quart, amb 51-49 al marcador, l'equip basc estava en un moment molt delicat i l'ICL no va ser prou llest per aprofitar-ho i es van encadenar errors. Va ser una llàstima però ara toca ja pensar en el Gipuzkoa, el partit més que mai decisiu per salvar-se. El Congost ha de ser el gran aliat.

L'ICL havia de tenir un principi de partit positiu per tenir algunes possibilitats en un partit difícil en una pista on mai no havia gua-nyat. Nemanja Jaramaz va ser la novetat al cinc inicial, al costat dels més habituals Foster, Marius Grigonis, Auda i Musli, que jugava malgrat els problemes dels darrers dies a l'espatlla. Sito Alonso, per la seva banda, va posar damunt la pista Hannah, Ruoff, Mumbrú i, en la posició de pivots, Alex Hervelle i Begic. Els locals van dominar en els primers compassos i era Àlex Mumbrú qui posava el 6-2 tot just als dos minuts. La defensa dels de Miribilla era intensa i costava a l'ICL trobar-hi fissures; sort n'hi va haver d'un 2+1 de Je'Kel Foster que animava els manresans.

L'atac manresà, però, era espès i els de Miribilla es van escapar de nou amb l'11-5 gràcies a un triple de l'incombustible Mumbrú i la cistella al límit de possessió que va anotar Hannah. Ibon Navarro va haver de demanar temps mort en anotar Ruoff el 13-5 gràcies a un contracop sense oposició.

Musli va reduir amb un parell de tirs lliures i va arribar als 6 punts amb el 15-9 als sis minuts. Era ell el principal baluard dels bagencs, però s'hi afegia Foster robant una pilota que posava el 16-11; però els homes de Sito Alonso estaven més encertats en els triples i Hannah va distanciar els locals (19-13).

Marko Todorovic, Raül López i Bertans van entrar en els locals; els nous triples, del letó Bertans i de Rouf, van ampliar el marge fins a un perillós 25-13. El Manresa va donar entrada a Simon i Costa; en tot cas, continuava sent Musli qui sumava en atac, arribant fins als 10 punts amb el 25-15. Costa va fer el primer triple de l'ICL (27-18), que va tancar el quart.

Musli dóna esperances

Maksym Sandul era en pista per als manresans i feia la parella interior amb Juan García. Molt aviat, però, va tornar Musli i Chase Simon va fer pujar el 29-20. Otverxenko gaudia de minuts i tornava a pista Marius Grigonis, per Simon. La moguda de la rotació va donar vitalitat al joc d'Ibon Navarro i un 2+1 gràcies al coratge de García feia possible el 30-23. Un Costa serè i convençut de les seves possibilitats anotava el seu segon triple (32-26). Però amb la màgia de Raül López i un triple molt afortunat d'Hervelle, l'equip local tornava a fer una tibada, i es posava a 37-26.

El Manresa, tanmateix, tampoc no defugia gens un intercanvi de cistelles i l'actiu Musli arribava als 17 punts amb el 39-33, encara a tres minuts del descans. I els del Nou Congost van saber aguantar bé i el descans es perdia per 43-35.

L'ocasió perduda

La represa va començar amb un triple de Bertans que de seguida va respondre Foster. L'ICl tenia ara en pista d'ales Simon i Grigonis. I era Auda qui mostrava la seva mà en el tir exterior per anotar el 48-41. El Manresa estava discutint, de forma molt seriosa, el partit als bascos i es posava a 5 punts amb una safata de Grigonis. Els nervis començaven a ser notoris al Dominion, i més en convertir Musli el 50-47.

Jaramaz suplia Simon i, encara que Mumbrú mirava d'assumir la responsabilitat en l'atac local, era Auda qui posava més pressió amb el 51-49 (min 25). Costa agafava les regnes en la direcció i va provar un triple que ara va picar al ferro. Els manresans van tenir encara tres atacs més per avançar-se però no hi va haver prou clarividència i no es va fer arribar la pilota a Musli. Els bilbaïns es van refer (55-49).

Álex Hernández entrava a pista per primera vegada i el Dominion es va escapar de vuit. L'ICL estava errant tots els seus llançaments i ja no eren en pista ni Dejan Musli ni Marius Grigonis. L'oportunitat de fer esclatar la gran sorpresa havia passat després d'encaixar un 10-0 en quatre minuts. Foster va tancar el període amb el 61-52, triple des de deu metres.

Secs en atac

L'ICL Manresa ho va provar, Musli va tornar al parquet per fer el 61-54 i ara tenia de company interior Juan José García. El Dominion, en atac, estava de nou en crisi amb Todorovic poc inspirat. Fallaven molt els dos equips, ningú no sumava.

Als quatre minuts, el parcial del quart era 0-2 per a l'ICL, que, per desgràcia, no treia rendiment de la sequera dels homes de negre. Ho va intentar de forma repetida des de fora Chase Simon, sense sort ni punteria. Ruoff va fer la primera de les cistelles locals en el període als cinc minuts (63-54).

L'ICL defensava dur i sortia bé amb la pilota però li tremolaven els canells. Musli, per fi, va anotar un 63-56 ampliant els seus números. Foster i Grigonis van col·locar un 65-59 quan faltaven tres minuts i Ruoff esvaïa el dubte amb un triple castigador. Ell mateix hi posava la rúbrica (71-59) anotant de 6,75. L'únic consol final per a l'ICL va ser l'esmaixada de Grigonis, amb el 73-63 definitiu.