No hi haurà més espera, tot o res aquest diumenge al migdia. L'ICL Manresa se salvarà després de jugar a la pista del Laboral Kutxa o bé caurà al penúltim lloc de la classificació, en posició de descens a la LEB Or. L'equip del Congost, que s'enfronta al Baskonia en el Buesa Arena a partir de les 12,30 hores, depèn d'ell en cas de victòria, si perd davant el quart de la lliga haurà d'esperar que l'Estudiantes ho faci també en la seva visita al Gipuzkoa, des de fa setmanes condenmat al descens com a cuer però que diumenge passat va treure un triomf del Nou Congost que ha deixat l'ICL Manresa contra les cordes.

«La feina d'aquesta setmana ha estat ressuscitar un mort. Dilluns i dimarts els vam passar fatal, dimecres ja vam estar una mica millor i arribem més recuperats anímicament al partit. El Laboral Kutxa té jugadors que són més guapos, més alts i més forts que nosaltres però mirarem de trobar la nostra oportunitat. A fora de casa hem jugat els nostres partits més sòlids i això no és poca cosa». Navarro ha fet entrar en la convocatòria el capità Román Montañez que ocupa la posició de l'escorta ucraïnès Ruslan Otvertxenko. Dejan Musli ha arrossegat els habituals problemes de tendinitis al genoll però està disponible per jugar. «No el veig preocupat per ser el MVP de la lliga, més aviat està amoinat perquè no tenim aconseguit l'objectiu de la temporada i està completament implicat a la causa. Fins i tot no l'ha distret que no així estat inclòs en la llista dels 24 seleccionats per al preolímpic de Sèrbia».

Ibon Navarro torna a la seva ciutat, Vitòria, i s'enfrontarà a l'equip que va dirigir la passada temporada, el Laboral Kutxa. «Si estiguèssim salvats, seria un partit més especial i diferents, ara sobretot és de feina, de molta concentracio». L'entrenador no ha volgut opina «res de res» de com veu el Gipuzkoa-Estudiantes. I sobre l'afer de les ofertes d'un despatx jurídic als equips bascos per provocar el descens del Manresa va manifetsar, amb ironia, «no, no he llegit res, les coses que no són serioses, no les miro».