Ibon Navarro ho tenia a la punta dels dits. Faltaven només sis partits i el Bàsquet Manresa, amb 10 triomfs en total, havia remuntat el vol i una crisi d'una sola victòria en 12 partits. Però 5 derrotes seguides en el darrer mes han complicat molt la situació d'un equip que viurà, demà al matí, un tot o res a la pista del Baskonia, l'exequip d'Ibon Navarro, i a la seva ciutat, a Vitòria.

Ahir, a l'estand que l'ICL té ubicat al Passeig, a l'ExpoBages, el tècnic es va mostrar seriós, molt conscient de la gran dificultat que espera al seu equip però també amb esperança. Li van fer costat el president del club, Jaume Arnau, i el director esportiu, Pere Romero. El Manresa necessita guanyar per no haver de dependre del Gipuzkoa-Estudiantes, amb els madrilenys que, com els jugadors manresans, s'hi juguen la vida.

Agraïment a l'afició

L'entrenador va anunciar que torna a la convocatòria Román Montañez en el lloc de Ruslan Otvertxenko. I el serbi Dejan Musli està disponible, tot i que se li han reproduït les que són unes molèsties habituals al genoll. La setmana ha estat dura per a tota la plantilla: "ens ha calgut ressuscitar un cadàver. Dilluns i dimarts ens trobàvem tots molt malament; dimecres ja vam estar millor. Els dos darrers dies l'equip ja ha aixecat el cap". Es mostra admirat per tenir 150 incondicionals del Manresa en el partit de demà: "espero que no els col·loquin gaire amunt al Buesa Arena, i que nosaltres els puguem veure i sentir bé. No tinc paraules per agrair que, després del disgust de l'altre dia amb el Gipuzkoa, puguin pujar a un autocar a les cinc de la matinada per venir-nos a animar".

Navarro veu un Baskonia, després de ser eliminat a Berlín a l'Eurolliga, "molt fort. Per estar suposadament desmotivats i cansats, ficar 88 punts a la pista del Reial Madrid no està gens malament. Coneixent la casa, els jugadors i el seu entrenador, sé que ells no volen arribar als play-off amb quatre derrotes seguides. No dic que ara els del Laboral Kutxa siguin més guapos que nosaltres, però sí més alts, més forts i més ràpids. No podem jugar cos a cos contra ells, hem de ser intel·ligents; l'equip sap com ha de jugar".

Del que pugui passar en el matx Gipuzkoa-Estudiantes, Navarro no en vol fer cap comentari. Finalment, sobre el cas d'unes presumptes ajudes d'un bufet d'advocats per als equips bascos per motivar-los per al descens del Manresa, l'entrenador ha tibat de molta ironia: "no he llegit res d'això, durant la setmana només he volgut llegir coses serioses". I és que l'ICL no està per bromes.