El somni de l'ICL Manresa segueix viu. El conjunt del Bages serà a la Lliga ACB la propera temporada. Després d'un any de contrastos, amb un final per oblidar, l'equip d'Ibon Navarro ha firmat la perseguida salvació.

La derrota dels del Bages a la pista del Laboral Kutxa per 83-80 no ha estat important. Aquest cop el Manresa li deu la vida a Guipúscoa Basket, que ha guanyat per 78 a 73 a Estudiantes després d'una espectacular remuntada, i de pas, ha firmat la salvació de l'ICL.

Tot i perdre finalment el partit, el Manresa ha realitzar un joc molt digne i ha lluitat sense descans. No ha pogut superar a Laboral Kutxa, però el resultat final mostra l'igualat existent entre els dos equips.

Ha estat un partit en què l'encert de tres punts en la segona meitat ha marcat la diferència on Adams ha estat el màxim anotador amb 21 punts 5 triples.

Els jugadors manresans han tingut el clar objectiu d'assortir de pilotes l'exbaskonista Dejan Musli, el seu jugador de referència en aquesta temporada que ha anotat els primers punts per al seu equip.

El primer quart ha estat bastant imprecís per a les dues esquadres però la defensa preparada per l'entrenador visitant, Ibon Navarro, ha començat a donar els seus fruits amb la sortida de Bourousis i el conjunt català ha aconseguit els primers avantatges després dels primers deu minuts, 15-22.

El Baskonia li va donar la volta al resultat amb un triple d'Adams, després de pujar el nivell defensiu que ha tancat la porta als punts senzills que ha anotat l'ICL Manresa durant el primer parcial.

Precisament el base vitorià ha estat el més encertat d'una primera meitat en la qual el Laboral Kutxa ha acabat per davant per la mínima, 36-35, i ha deixat obert el xoc per a una segona meitat d'infart, sobretot, per al planter català.

Els triples han ampliat la diferència a favor del conjunt basc en els minuts inicials del tercer període però el Manresa s'ha refet del mal començament de la segona part, ha donat la volta al marcador, 44-48 en el minut 25.

Amb prou feines tres atacs els han fet falta als homes dirigits per Velimir Perasovic per tornar a comandar el marcador. Malgrat tot, els de Navarro se n'han anat per davant al final del tercer quart, 54-56.

Les alternatives han estat constants per a un i altre equip durant els últims deu minuts, amb protagonisme especial per al local Mike James que ha anotat tres triples pràcticament consecutius i als quals han respost els visitants amb la paciència necessària per seguir al partit després d'un parcial de 6-0 a favor del Laboral Kutxa.

L'ICL Manresa ha recuperat terreny a base de tirs lliures però dos triples d'Adams i Bourousis han tornat a marcar distàncies per als vitorians, 78-72 en el minut 37, un resultat que ha estat, a la fi, definitiu amb el 83-80 final.

Fitxa tècnica:

83 - Laboral Kutxa Baskonia (15+21+18+29): Adams (21), Hanga (6), Davis Bertans (0), Tillie (11), I. Diop (2) -cinc inicial-, Bourousis (14), M.James (15), Corbacho (6), Planinic (5), Blazic (3).

80 - ICL Manresa (22+13+21+24): Foster (13), Simon (17), Grigonis (11), Auda (8), Musli (11) -cinc inicial-, Sandul (0), Montañez (4), Hernández (4), J. J. García (5), Costa (0), Flis (0), Jaramaz (7).

Àrbitres: Pérez Pizarro (35), Martínez Fernández (55) i Serrano (60). Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 34 de Lliga Endesa al Buesa Arena davant 9.637 espectadors.