Si el descens serà una lluita de l'ICL Manresa i l'Estudiantes, en les posicions capdavanteres s'haurà de decidir la primera posició de la lliga regular. Hi ha tres aspirants, i qui ho té més difícil és el València, que ha de guanyar el seu partit a la Font de Sant Lluís amb l'Andorra i esperar les derrotes del Barça al Palau Blaugrana contra l'Iberostar Tenerife i del Madrid en la visita a Sevilla. El Barça de Xavi Pascual es classificarà primer si venç a l'equip canari; si perd, també ho serà en el cas que tant el Reial Madrid com el València fallin. L'equip de Pablo Laso ha de guanyar i amb derrota del Barça en tindria prou.

El Laboral Kutxa i l'Herbalife ja saben que seran quart i cinquè, i es veuran les cares en el play-off pel títol amb uns quarts de final amb el desempat, si calgués, en pista del conjunt basc. L'Unicaja serà sisè, tant se val el resultat que faci en la seva visita a la pista gallega del Rio Natura Monbus. Tot apunta que, a la primera eliminatòria, el conjunt de Màlaga haurà de jugar davant del València Basket.

Les altres dues places per ser als play-off tenen quatre candidats. Els que depenen d'ells són l'UCAM de Múrcia i el Fuenlabrada, però es dóna el cas que juguen entre ells. El que perdi es pot veure superat per l'Iberostar Tenerife (que juga al Palau) i el Dominion Bilbao. Els bascos necessiten vèncer el CAI en el partit a Miribilla i que perdin el Fuenlabrada i el Tenerife.