Després de 33 jornades, serà en el darrer dia quan l'ICL Manresa es jugarà tota la temporada. L'ICL se salvarà després de jugar a la pista del Laboral Kutxa o bé caurà fins al penúltim lloc de la classificació, en posició de descens a la LEB Or. L'equip del Nou Congost, que avui s'enfronta al Baskonia en el Buesa Arena a partir de les 12,.30 hores, depèn d'ell en cas d'una victòria, que li donaria la permanència; si perd davant el quart de la lliga ACB necessitarà que també el Movistar Estudiantes ho faci en la visita al Gipuzkoa Basket, que des de ja fa dies està condemnat al descens en ser cuer despenjat, però que amb la seva victòria al Nou Congost de diumenge passat ha deixat l'ICL contra les cordes.

"La feina d'aquesta setmana ha estat ressuscitar un mort. Dilluns i dimarts els vam passar fatal, dimecres ja vam estar una mica millor i arribem més recuperats anímicament al partit. El Laboral Kutxa té jugadors que segur que són més guapos, molt més alts i més forts que nosaltres, però mirarem de trobar la nostra oportunitat. A fora de casa hem jugat els nostres partits més sòlids i això no és poca cosa". Navarro ha fet entrar en la convocatòria Román Montañez; el capità ha ocupat el lloc de Ruslan Otvertxenko.

Dejan Musli ha arrossegat els habituals problemes de tendinitis al genoll però està disponible per jugar. "No el veig preocupat per ser l'MVP de la lliga, més aviat està amoïnat perquè no tenim encara aconseguit l'objectiu que tenim aquesta temporada, i està implicat en la causa. Fins i tot no l'ha distret en absolut que no hagi estat inclòs en la llista dels 24 seleccionats per al preolímpic per Sèrbia". Musli va pertànyer al Laboral Kutxa però gairebé no hi va tenir minuts. A l'equip basc hi ha Adam Hanga, que va fer el seu debut en l'ACB a les files del Bàsquet Manresa, on va demostrar les seves qualitats.

Ibon Navarro torna aquest matí al Buesa Arena i a la seva ciutat, a Vitòria, per enfrontar-se a l'equip que va dirigir el curs passat, el Laboral Kutxa. "Si tinguéssim en aquests moments l'equip salvat, sí que per a mi aquest partit seria del tot especial, diferent. Però no és pas així i, sobretot, suposa feina, estar molt concentrat". Sobre si es pot repetir la gesta de La Bruixa d'Or la temporada passada quan es va guanyar a la pista del Madrid, el tècnic ha dit que "el rival estava en plena ressaca per haver guanyat el títol de l'Eurolliga, ara crec que és més difícil". El tècnic no ha volgut opinar "res de res" de com veu el Gipuzkoa-Estudiantes. I de l'afer de les ofertes d'un despatx jurídic als equips bascos per abonar el descens de l'ICL ha declarat, amb ironia, "no he llegit res; les coses que no són serioses, no les miro".