Abraçades, somriures, fotos i gran sentiment d'alleujament compartit després de la permanència a l'ACB. Els jugadors i tècnics de l'ICL, que diumenge van confirmar que un any més l'equip bagenc continua a l'elit, van tenir la companyia del voltant de dos-cents aficionats en una festa que va ser, sobretot, molt emotiva. La fita es va assolir el darrer dia, en el darrer minut, amb una derrota de l'Estudiantes a Sant Sebastià, però al darrere hi va haver l'esforç de tota la plantilla que l'afició va agrair d'una forma molt sincera, ahir al pati del teatre Kursaal.

En aquesta mena d'actes sempre hi ha un deix de comiat; alguns dels jugadors més aplaudits (el cas més clar sembla el de Musli) tothom sap que no continuaran al Congost. I en d'altres hi ha més dubtes; ahir, però, era dia de festa i de proximitat.

Els Matrakes, el grup de percussió que ha donat ritme al Nou Congost en els darrers partits, obrien la festa; després els jugadors van accedir al Kursaal entremig del cordó humà dels aficionats, i presentats un per un per l'speaker de l'ICL Manresa, Eduard Font. Musli, amb els crits de "MVP, MVP!", i Ibon Navarro van ser els més aclamats.

El primer parlament va ser el del capità Román Montañez, que va afirmar que "ja sabeu que ha estat una temporada dura però aquest ha estat un equip que ha treballat molt, el cos tècnic ens ha fet pencar molt, i acabem amb bon regust. Estem del tot agraïts pel suport que heu donat, per tots els que vau ser diumenge a Vitòria. Siguem aquí o no aquests jugadors la temporada vinent, tots us desitgem molta sort".

Ibon Navarro va començar amb el to d'humor que sovint empra dient que "avui mirava les estadístiques de la lliga, i m'he fixat que nosaltres hem estat dels últims en gairebé tot. No sé com encara ens hem salvat... Bé, crec que heu d'estar molt orgullosos de tots els jugadors; s'han identificat bé amb el que és Manresa, on la gent fa feina i treballa per defensar allò que és seu. Vull donar les gràcies a tot el cos tècnic per la seva lleialtat, i a les persones del club, de les oficines. En els moments de més crisi a mi m'han demostrat que són molt grans, més del que la gent es pensa".

El president Jaume Arnau, al seu torn, va explicar que "el pas més gran endavant l'heu donat vosaltres, els aficionats", i va reclamar l'ovació de l'equip als seguidors. I tot seguit va "prometre que farem aquells passos que puguem, per no haver de patir tant com hem estat fent tots durant aquesta última temporada, i també en els darrers quatre anys".

Valentí Junyent, alcalde i també expresident del club de bàsquet, va fer un clam d'autoestima: "potser no entenen a fora el que representa el que sentim, el que suposa tant per a Manresa com per al Manresa poder continuar a la lliga ACB. Però aquest estiu serà a d'altres a qui tocarà patir als despatxos, a nosaltres no. En tot cas, no dubteu que vosaltres sou la millor afició i aquí tenim la millor plantilla". Junyent també va desitjar una salvació menys al límit.