En els darrers anys, el foc nou en cada temporada ha estat la norma no escrita al Congost. I en aquest darrers curs, només repetien Álex Hernández i Grigonis. És possible que torni a passar, però pel que fa contractes firmats enguany hi ha més jugadors dels quals el Bàsquet Manresa podria disposar per a la propera campanya. Però això no vol dir que en tots aquests casos el club decideixi mantenir-los.

Ibon Navarro, any dos?

En les últimes quatre temporades, el Manresa ha tingut cinc tècnics i el marc ideal que els directius i els responsables esportius veuen és el de la continuïtat d'Ibon Navarro. Tot i les dificultats per consumar la permanència, el tècnic vitorià ha encaixat al club i ha estat molt ben rebut pels aficionats; se li valora la determinació i el dir sempre les coses molt clares.

No és cap secret que Navarro és un preparador cotitzat i han sonat els rumors sobre clubs que poden estar-hi interessats (com Unicaja o Andorra). L'entrenador alabès té contracte per a la temporada que ve i per una més. Si vol marxar, es pactaria la sortida; la majoria de vegades el Manresa no ha tallat les ales dels professionals que tenien la possibilitat de prosperar. Caldrà estar atents al pas de les setmanes.

No tots segurs

Dels 14 jugadors que han acabat la temporada (sense posar a la llista els tres vinculats), n'hi ha sis que tenen contracte. I cada jugador té uns condicionaments diferents.

Parlant dels bases, Alex Hernández va signar el 2012 un compromís per quatre temporades que havia d'acabar-se ara; però es va retocar i es va allargar fins al 2017, amb un vincle que el Manresa pot trencar en les properes setmanes. I a hores d'ara tot indica que ho farà, més en haver incorporat Lluís Costa.

Al capità Román Montañez li queda un any més i segurament serà ell qui decidirà continuar o no. Marius Grigonis és un dels homes per donar més estabilitat al projecte, però podria sortir si rep ofertes. I el Manresa pot decidir si Maksym Sandul i Ruslan Otvertxenko, els dos ucraïnesos, es queden o fan les maletes.

Musli i els altres

Dels que no tenen contracte, hi ha adéus cantats com el de Dejan Musli, que sona per a l'Unicaja i tindrà un munt de propostes. Tampoc no és gens fàcil que segueixin jugadors que han mostrat bones qualitats com Chase Simon, Nemanja Jaramaz o bé el txec Patrik Auda. El base Je'Kel Foster ha complert el seu rol però s'ha de veure també si l'ICL aspira a un altre model de director de joc. Ha deixat també un bon regust Juan José García; el pivot dominicà és un jugador del CAI Saragossa.