El primer moviment de l'ICL en la posttemporada es va fer en la jornada d'aquest dilluns, amb l'anunci de la baixa d'Álex Hernández, segon capità de l'equip. Era una notícia que s'esperava i que les dues parts implicades no han volgut ajornar. El jugador va firmar contracte el 2012 fins al 2016 però durant el període intermedi es va decidir fer un afegit per una temporada més que es podia trencar si el club o bé Hernández ho consideraven.

El Manresa i el base nascut fa 26 anys a Múrcia van anunciar la desvinculació com una decisió de mutu acord. Se'n va després de 187 partits de lliga disputats, que el situen com el dotzè jugador de la història del Bàsquet Manresa que ha actuat en més, i tot just darrere de Román Montañez, amb 198 partits.

Hernández ha declarat a Regió7 que "aquest era el moment, crec que era el moment idoni per posar fi a aquesta etapa". Encara no té cap destí, i explica que "no tinc pressa, segur que el mercat es mourà. Si pogués, voldria continuar jugant en un equip de l'ACB". El club i el seu president, Jaume Arnau, van fer un agraïment a la implicació i tot el treball d'Hernández.

El contracte dels 4 anys

En l'etapa de Jordi Ardèvol de director esportiu del Manresa, Hernández va arribar al Nou Congost procedent del Barça, de la LEB Or. Era el tercer base, darrere de San Miguel i de Dani López. En la segona temporada va fer funcions de segon base amb Javi Rodríguez. El club va creure en la seva progressió i, fent excepció en la durada curta de contractes, n'hi va oferir un per 4 anys i amb unes xifres importants. La decisió va ser agosarada i, amb el temps, el club la volia corregir. I, en tot cas, no es pot acusar mai Hernández, que es va limitar a acceptar l'oferta i ha estat un professional estricte en la seva etapa al Manresa.

La lesió de Javi Rodríguez en la lliga 2012-13 va donar-li les regnes de l'equip al costat de Joan Creus. Aquell estiu Hernández va tenir una lesió al peu de la qual no es va operar i el Manresa en va intentar la rescissió. Tot i que al principi va comptar poc per a Comenge, ell va ser un jugador finalment amb minuts tant amb ell com amb Pere Romero a la banqueta. Es va refer el seu contracte, i va cobrar menys. Els dos darrers anys, Álex Hernández ha compartit la direcció amb molts bases, però tant Pedro Martínez com després Ibon Navarro hi van confiar en diferents fases de la temporada, i en la seva etapa ha arribat a ser 57 vegades al cinc inicial, tot i que el seu teòric rol era ser un segon base. Ahir en valorar-lo, Ibon Navarro va afirmar que "l'Álex a Manresa s'ha fet com a persona i com a jugador. Se'n va sent ACB, sens dubte".

"M'he implicat sempre"

Álex Hernández ja és a Múrcia i ha volgut acomiadar-se de l'afició amb una carta que reproduïm. El jugador ha declarat a Regió7 que "tot el que puc tenir per al club i per a Manresa és agraïment".

En aquesta temporada, durant la primera volta, va jugar alguns dels seus millors partits de tota la seva etapa al Congost. "Crec que he estat un jugador molt d'equip, molt de vestidor. Tant els millors com els pitjors moments, jo penso que han coincidit amb els que ha tingut l'equip. Amb les virtuts que pugui tenir i els meus defectes, he intentat donar el màxim".

Sobre si la durada del seu últim contracte el va perjudicar o no, diu que "no sé si va anar en contra, o em va beneficiar. Algun any jo no jugava gens d'inici, el club volia trencar i vaig acabar jugant molts minuts". En referència al curs que va passar això, el 2013-14, el murcià recorda que "Comenge, l'entrenador, em va donar al final molts minuts i em va reconèixer que no havia sabut gestionar aquella problemàtica. I amb el director esportiu, Pere Capdevila, vam acabar amb una gran relació".

Hernández diu que la clau aquests últims anys de dificultats "ha estat que dins el vestidor hi ha hagut sempre un sentiment d'unitat que ens ha fet tirar endavant, fins i tot quan tot era més complicat. Aquest és un sentiment que s'ha de mantenir en el futur". I sobre Ibon Navarro diu "ens ha transmès la passió que sent pel bàsquet, és un gran actiu".