Dejan Musli serà jugador de l'Unicaja de Màlaga les dues properes temporades. Només falta acabar de tancar alguns punts de l'operació, com ara la compensació econòmica que rebrà l'ICL Manresa per cedir els drets del jugador i no posar-lo en la llista de basquetbolistes sotmesos a dret de tempteig. D'aquesta manera, es concretarà la temença dels bagencs de perdre el seu millor jugador de la temporada, i el més valorat de tota la lliga, i començarà la recerca d'un pivot que pugui tapar el gran forat que el serbi deixarà a la zona.

Així, segons va informar aquest dimarts La Opinión de Málaga, el format del nou contracte de Musli és de dues temporades en format d'un més un, és a dir, que el club podria exercir l'opció de renovar-lo unilateralment en cas que estigui content del seu rendiment.

L'Unicaja afronta una temporada, la pròxima, marcada per l'absència del seu equip a la màxima competició europea, l'Eurolliga i, per tant, no compta tenir tants ingressos. De tota manera, sembla que Joan Plaza, que continuarà a la banqueta, vol completar un joc interior potent, davant de la gairebé segura sortida de Fran Vázquez al Madrid, i Musli seria la primera peça.

Torres bessones

Segons aquestes informacions, Plaza voldria ajuntar dos talents de l'Europa de l'Est com serien el mateix Musli i el txec Ondrej Balvin, que enguany ha destacat al Sevilla. Balvin, de 23 anys i que fa 2,17 metres, té un futur brillant i ha fet un salt en el seu rendiment enguany amb Luis Casimiro.

Per això, l'Unicaja s'ha fixat en ell per reforçar el joc interior. Amb tot, el seu fitxatge no serà fàcil, ja que ara mateix és als Estats Units oferint-se a diverses franquícies de la NBA. La seva obsessió és disputar la millor lliga del món i fer un salt que la temporada passada ja va dur a terme el seu excompany, el letó Kristaps Porzingis.

Tornant a Musli, l'Unicaja vol agilitzar la seva incorporació a l'equip i per això s'ha posat en contacte amb el seu agent, Misko Razatovic, per tal que sigui ell qui dugui les converses amb l'ICL i arribi a un acord sobre el pagament compensatori al club del Bages. Musli ha tancat la temporada amb 13,8 punts i 7,4 rebots de mitjana, amb un valoració de 19,7 i sent triat el millor jugador de la setmana dues vegades i també del mes d'octubre. Ha estat la peça sobre la qual ha pivotat la salvació.

Un fitxatge més

Tot i que no es pot dir que la baixa definitiva de Musli sigui un dur cop per a l'ICL, que ja comptava amb la seva baixa i, fins i tot, va tenir sort de poder-lo conservar durant tota la temporada i que no marxés el desembre, el cert és que caldrà buscar un pivot dominant.

Ara mateix, després de la marxa d'Álex Hernández, els jugadors amb contracte amb vigor són el base Lluís Costa, l'escorta Román Montañez, els ales Ruslan Otvertxenko i Marius Grigonis i el pivot Maksym Sandul, a més dels vinculats Deng Mayot, Guillem Jou i Nil Sabata. La direcció esportiva haurà de treballar per confeccionar un nou equip gairebé des de zero.