El Club Orense Bàsquet no jugarà a la Lliga Endesa la temporada que ve, segons ha confirmat aquest matí de dijous l'ACB en un comunicat.

En el text, l'associació indica que el club gallec no ha complert "les condicions d'afiliació i d'inscripció que estipula la normativa ACB i que havien estat fixades en el compromís contractual pactat amb l'Associació de Clubs i aprovat per la seva Assemblea el passat mes de setembre de 2015". l termini per a la presentació de la documentació va acabar la passada mitjanit.

Per tant, l'ACB recorda que la plaça vacant que deixa un equip amb plaça d'ascens passa a ser oferta al club que hagi obtingut millor classificació esportiva d'entre els que ocupin plaça de descens, en aquest cas és el Movistar Estudiants.

Aquest haurà de sol·licitar la seva afiliació a l'ACB i aportar la documentació necessària per ser admès novament com a soci de l'ACB.

D'altra banda, els altres equips que es van guanyar la plaça d'ascens, Quesos Cerrato Palència i Melilla Baloncesto, van sol·licitar la seva afiliació com a associats dins el termini establert, si bé tots dos van demanar a l'associació el seu ingrés a la temporada 2017-18, 1 any més tard del que els correspondria en virtut del seu dret esportiu. Això obriria també l'opció de continuar a l'últim classificat de la passada Lliga Endesa, el RETAbet.es.