El Reial Madrid va anivellar ahir la final de lliga (1-1), després d'una clara victòria de vint punts al Palau Blaugrana. El partit no va tenir res a veure amb el que es va veure un parell de dies abans, resolt amb la cistella al límit de Perperoglou. Ja en el primer quart, amb un 12-28 al seu favor, els homes de Pablo Laso van obrir un forat que va pesar en el joc i en l'ànim dels locals. Els 13 punts d'un inspirat Sergi Llull van ser fonamentals en aquests deu minuts inicials; el menorquí va fer 20 punts en el total del partit. Un altre home decisiu va ser el pivot Ayón que va fer 19 punts. La final passarà a la pista blanca i el Madrid tindrà el factor pista a favor en els partits de dilluns (19 h) i de dimecres (20.30 h). El cinquè partit, altre cop a Barcelona, seria dissabte.

Amb una defensa fèrria i amb un atac dinàmic conduït per Llull, el Madrid es va escapar de seguida. La línia exterior dels locals va ser molt ben tapada i un parcial per als madridistes de 2-11 suposava un mal presagi que després quedaria del tot confirmat. Els de Pascual perdien de setze al final del quart i la diferència encara es disparava més amb una aparició en pista de Felipe Reyes que coincidia amb el 15-37 a sis minuts per arribar a la mitja part. Per fi, l'amor propi dels blaugrana, coincidint també amb un descans de Llull, va portar a un parcial d'11-0 (26-37).

El tercer quart començava amb el Barça només a dotze del seu rival (32-44) i l'únic moment d'esperança va arribar després del triple d'Stratos Perperoglou que va acostar els catalans fins a un 52-57. Aleshores va aparèixer un poderós Ayón que va conduir el Madrid fins al 58-66 de la fi del tercer quart.

A partit d'aquí, el Barça Lassa es va tornar a enfonsar i no va tenir ni mica d'esperit competitiu i ja no va plantar cara. Un parcial d'inici d'1-12 per als de Laso va resultar letal per decantar la victòria, amb un 59-78 molt dur quan encara per davant quedaven sis minuts. Al final, en un intercanvi de cistelles ja intrascendent, el partit es va anar escolant fins arribar a les xifres rodones del 70-90. El Barça haurà de treure tot el seu coratge i el seu millor joc en els dos propers assalts al Barclaycard Center.