L'ICL Manresa va presentar ahir no només l'equip per a la propera temporada, sinó també un nou sistema de proveïment de roba que pot beneficiar tant els seus conjunts com els aficionats. Així, l'acord amb l'empresa solsonina Pentex, que crea les peces de roba a la mateixa nau on les dissenya, permetrà la reposició ràpida del material i que aquest surti més econòmic tant per al club com per als seguidors que vulguin comprar les samarretes. En concret, aquestes sortiran per més de la meitat de preu que a l'actualitat.

Cor i canvis

D'aquesta manera, les samarretes destaquen pel fet que tots els seus elements estan impresos, sense que cap d'ells no estigui cosit al damunt, com succeïa fins ara amb l'escut del patrocinador de la competició o amb el de l'entitat. El primer equip serà totalment vermell, com és habitual, i el segon, blanc, tot i que hi ha una novetat. L'entrada en acció, l'estiu passat, del patrocinador, ICL, va provocar que el seu color corporatiu, el blau, adquirís més protagonisme en els elements de guarniment. A partir de l'any que ve, aquests ribets tornaran a ser vermells, i el blau només destacarà per les lletres del patrocinador.

A més, a la samarreta s'hi inclou una mena de sanefa en forma de cor i amb la lletra de l'himne, de la mateixa manera que succeeix amb les samarretes amb el lema "juguem amb tu", que el club ja ha començat a comercialitzar. Aquest cor, que en la presentació d'ahir ocupava un espai important, sembla que serà més petit. La samarreta amb el disseny definitiu estarà a punt a la botiga del club la setmana que ve.

Uniformitat

El president del Bàsquet Manresa, Jaume Arnau, va desvetllar ahir que "crec que per primera vegada tots els equips del club aniran uniformats de la mateixa manera, amb la mateixa roba i els mateixos colors", cadascun amb el seu patrocinador, evidentment. "D'aquesta manera podem crear més la sensació de club".

El responsable de Pentex, Jaume Cardona, va explicar que "tenim experiència en el proveïment d'entitats, fins i tot de l'ACB [el Baloncesto Fuenlabrada] i també d'algunes categories inferiors [el CB Getafe, de LEB Plata] i agraïm la confiança al Bàsquet Manresa". Segons Cardona, "aquest acord és per als propers dos anys, però són prorrogables per a tots els que vulguem. Pensem que és sostenible i que no hi haurà res que faci que es pugui trencar".

La sublimació

Una de les claus de volta que ha fet decidir l'entitat és la rapidesa amb la qual es poden reposar les peces de roba. Segons va explicar Cardona, "la clau és en el fet que tot el procés, tant el disseny com l'elaboració, es fa a la mateixa nau, i es poden encarregar de manera individual". També destaca el procés, anomenat "sublimació. Quan imprimim, s'obre com una porositat al polièster i allà s'hi injecta el color. Tot queda imprès, i així s'evita que, al cap de moltes rentades, es destenyeixi o s'esborri una de les capes i quedi al descobert la de sota".

De cara a l'aficionat, "es podran comprar samarretes de manera molt econòmica, fins i tot, rèpliques amb el número desitjat i el nom al mateix preu, i disposar-ne al cap de 48 hores". Cardona va explicar que "la nostra experiència ens demostra que aquest és el millor sistema per a un equip esportiu, ja que no es desitgen peces que sobresurtin ni costures que puguin molestar en moviment".