L'ICL Manresa s'ha inclinat per no exercir de forma automàtica les renovacions dels dos ucraïnesos de la seva plantilla en el darrer curs, l'ala Ruslan Otvertxenko i el pivot Maksym Sandul. Dos homes que, en principi, no estan inclosos per a la propera campanya, ja no estan vinculats al Manresa, però que sí que podrien ser inclosos pel club del Congost en el dret a tempteig per si s'hi repensa i pretén igualar l'oferta que els pugui fer algun altre equip de la lliga.

Les actuacions d'Otvertxenko i de Maksym Sandul han tingut un contrast acusat en la temporada que fa pocs dies ha acabat. Quant a l'escorta, va actuar durant bona part de la lliga Endesa i va sortir en el cinc inicial com el dos titular però la seva contribució va anar caient i en l'última jornada, en el partit decisiu a Vitòria, no va entrar en la llista dels 12 convocats. Va jugar en 32 dels 34 partits amb les mitjanes de 17 minuts, 5,3 punts, 0,8 pel que fa a les assistències i 1,8 quant a la valoració. Les seves dades, pel que fa als llançaments, van ser del 35% en els triples, el 44% en tirs de dos i el 92% en els lliures.

Pel que fa a Maksym Sandul, tot i les seves limitacions, ha complert en el paper de pivot suplent, que va oferir descans a Dejan Musli. També va jugar en 32 de les 34 jornades del campionat i els seus registres van ser de 13 minuts de mitjana, amb 2,8 punts, 3,1 rebots i 2,4 pel que fa a la valoració. L'atac no va ser una de les seves millors virtuts i va fer uns números del 45% en els tirs de dos punts i del 58% en lliures.

Pendents de Grigonis

Un dels jugadors que sí que estan en contracte amb l'ICL Manresa és el lituà Marius Grigonis. L'ala de 22 anys va acabar la temporada a un gran nivell i ha estat inclòs en una preselecció olímpica del seu país integrada per vint jugadors. Fins a mitjan juliol, si el jugador ho desitja, es pot desvincular de l'ICL abonant una clàusula estipulada en el seu contracte. El Manresa vol mantenir Grigonis a l'equip, que sigui un dels seus puntals, però no té més remei que esperar alguns dies més per tenir ben plenament confirmada la seva continuïtat.

És un cas similar al del tècnic de l'equip, Ibon Navarro, que, segons el president Jaume Arnau, cada dia que passa sense notícies d'altres clubs resulta més probable que es pugui mantenir al Bages.

De moment, a banda del lituà Grigonis, els jugadors que té l'ICL Manresa en aquests moments són el base Lluís Costa i el seu capità, el santjoanenc Román Montañez. A més, hi ha els tres jugadors que es trobaven enguany vinculats al Martorell de la lliga EBA, Guillem Jou, Nil Sabata i Deng Mayot. Un o dos d'ells podrien donar el salt al primer equip i altres podrien ser cedits. Tot apunta que el Martorell continuarà sent l'equip vinculat; la decisió s'ha de pendre la setmana que ve. D'altra banda, cal recordar que l'ICL ha fitxat del Tarragona de la LEB Plata l'ala Miquel Salvó, el qual ha estat cedit a l'Oviedo de la LEB Or, que té d'entrenador Carles Marco i ajudat per Javi Rodríguez, dos vells coneguts.