L'equip de Lituània, amb l'ala de l'ICL Manresa Marius Grigonis a les seves files, rebrà aquesta tarda (17.15 h) la selecció espanyola, en un duel que se celebrarà en la ciutat de Kaunas i serà retransmès per Teledeporte a partir de la segona meitat (quan acabi la transmissió del Tour). Es podrà veure de forma íntegra al web www.rtve.es, i es podrà veure en diferit a les 22.30 també per Teledeporte. Grigonis va ser confirmat, dissabte, com un dels integrants de Lituània per als Jocs Olímpics de Rio.

Aquest serà el primer dels dos amistosos que jugaran ambdues seleccions (el segon serà dijous a les 20.45 h, a Màlaga) en la seva preparació pels Jocs Olímpics. En aquesta competició, els dos equips, que ja es van enfrontar en la final de l'Eurobasket de l'any passat, es tornaran a trobar a la fase de grups, diumenge 14 d'agost, a les 12 de la nit. Per tant, el duel servirà per agafar les primeres sensacions per afrontar amb garanties els propers enfrontaments.

Pel que fa a l'equip espanyol, el tècnic Sergio Scariolo es va emportar 15 jugadors fins a Lituània, inclòs un Sergio Rodríguez que no va jugar amb els africans. Qui no ha viatjat és Marc Gasol, que segueix en el procés de recuperació de la seva lesió. Avui tampoc podrà jugar el seu germà Pau, per les qüestions relacionades amb els tràmits de la seva situació contractual amb els San Antonio Spurs de l'NBA, ni Ricky Rubio, que és a la recta final de la recuperació de la lesió que es va fer a Burgos. Sergio Scariolo va dir que "serà una prova important, tot i que potser ens arriba aviat per la dificultat de jugar davant un rival de tanta qualitat, i a més fora de casa". Scariolo va afegir que, "aquesta vegada, tindrem unes absències i també una limitació de minuts pel que fa a alguns homes, i crec que això ens farà estar una mica lluny de la imatge que volem oferir als Jocs".