Quan tota l'atenció estava centrada en el futur del lituà Marius Grigonis, que sembla lluny de Manresa, l'ICL es va estrenar ahir en el mercat de fitxatges amb la incorporació de Petar Aranitovic (Belgrad, 1994). L'arribada del ja exjugador del KK Partizan NIS, el clàssic europeu en hores baixes on ha desenvolupat tota la seva carrera professional, la va anunciar el seu representant Misko Raznatovic a través d'un missatge en el seu compte de Twitter: "Petar Arnatovic marxa del Partizan cap al Manresa, equip de l'ACB". Poc després, el club ho va confirmar.

Raznatovic, considerat el Jorge Mendes del món del bàsquet i propietari de l'agència BeoBasket, acostuma a anunciar els moviments dels jugadors que representa per les xarxes socials, i s'ha convertit en la font de recursos de l'ICL en els últims temps. Després d'un mal final amb l'agència YouFirst Sports, amb la qual s'havien entès durant molts anys, la gerència manresana confia ara en Raznatovic. Ell és el representant de Dejan Musli, Nemanja Jaramaz, Zeljko Sakic, Ricky Sánchez o Ruslan Otvertxenko, entre d'altres, tots amb passat recent a la capital del Bages.

D'Aranitovic s'espera que supleixi a l'ucraïnès Otvertxenko, que va tenir un paper molt discret a les ordres d'Ibon Navarro el curs passat. Va arribar amb fama de tirador i va acabar amb 5 punts per partit (amb un 33% en triples) durant els 17 minuts que de mitjana va estar sobre el parquet. No sembla que Aranitovic hagi de tenir gaires problemes per fer-lo oblidar.

Doble posició

Segons el comunicat de l'ICL Manresa, el nou jugador "és un escolta tirador, tot i que també pot ser d'ajuda en la posició de base". A l'espera de l'arribada d'un base titular, el serbi podrà ajudar a un Lluís Costa de qui s'espera un pas endavant. El curs passat, el jugador de 1,94 metres d'altura va acabar amb una mitjana de 7,2 punts en 15 minuts de mitjana en l'ABA, la també coneguda com a Lliga Adriàtica.

En aquesta competició, Aranitovic va anotar 23 triples de 70 intents (32,9%) i 24 cistelles de dos de 47 tirs (51,1%), alhora que es va mostrar fiable des del tir lliure: 34 de 42 (81%). El seu millor partit va ser en la derrota contra l'Igokea (71-64), un duel en el qual es va erigir com l'estrella amb 24 punts (2/3 tirs de dos, 5/9 en triples i 5/6 en tirs lliures), 3 rebots i un total de 25 de valoració.

També va destacar en el primer derbi contra l'Estrella Roja de Belgrad, quan va sumar 19 punts amb un 4 de 9 en triples.

Pas testimonial

Aranitovic també va tenir una breu experiència en les categories inferiors de Sèrbia. L'any 2014 va aconseguir el bronze en l'Europeu sub-20, tot i jugar només 5 minuts en tot el campionat. Un torneig que va guanyar Turquia per davant de l'Espanya de Willy Hernangómez.